söndag 13 juni 2021

Vakna till en härlig röst

 

Helt speciell morgon. Vakna och höra barnröst i huset. Och naturligtvis pallra sig ned för att få till det där mötet – med Leonie. Alltid på upptäcktsfärd, alltid så närvarande. Med sitt leende, och kanske någon gång tvärtemot. Bestämd liten tjej det också. Finns ju några andra i grannskapet.

Omöjligt låta bli. Blev att ögna igenom nätbilagorna, tidning efter tidning. Efter gårdagens händelse på Parken Köpenhamn. Läser och minns. Och kan inte annat än låta tårarna strömma ned. Berördes så oerhört. Kom så plötsligt och helt utan förvarning. Och en ledares betydelse. Simon Kjaer som lät laget bilda en häck för insynsskydd mot sin livskämpande lagkamrat. Hur han tröstade, hur han agerade. Och hur han också direkt när Eriksen fått hjälp hämtade och omfamnade Eriksens fru. Inte alls konstigt att Kjaer inte klarade av spela matchen fullt ut när den återupptogs. Dock mer konstigt – att den just återupptogs!

Annan fotboll. Elva olika föreningars ungdomslag, modell yngre, sammandragning på Årsunda ip för en fotbollsdag. Eller som det borde heta, Årsunda Kraft Arena. Främst då det lokala elföretaget heter just Årsunda Kraft. Ungdomars fotbollsspel kan vara en upplevelse. Med fart, engagemang och glädje.

Fotboll mer på allvar. Kvalitativ match från Wembley. England vs Kroatien i grundserien EM fotboll. Hemmasegern med matchens enda mål var i allra högsta grad rättvis. Och därmed har även den här gruppen rullats igång. Och i morgon kväll blågul entré. Men Spanien på andra sidan i Sevilla. Borde vara övermäktigt.

Söndag. Normalt samma rapport. 08.30 vankas tabata träningen. Bäst efteråt. När timme när avstädad. Då får pulsen gå ned och vätska ösas in. Samt sittning nummer två på frukosten. En god vana som jag skämt bort kroppen med.

Närkontakt. Leonie med alla de där vita korna och kalvarna efter Fänjavägen. Och nyfikna som de är så kommer de gärna fram och hälsar.

Tunga lyft. Tog med mig Carl-Henrik och Nils-Olov hem till Per-Ewert. Och vips var de två tunga portarna på plats. De andra två måste först kompletteras med hakgångshängjärnens själva krokar. Känns gott när saker och ting blir mera klara.

Rubriken har ett angeläget budskap/innehåll. Ifrågasätter antal s k Brynäsfans uttalanden. Fyllda av hat. Just nu försöker det här speciella gänget få till ett avgörande vilka som ska respektive inte ska sitta i Hockeylaget styrelse. Äkta fans bidrar inte med så hätska kommentarer och inlägg. Och dagstidningen som helt ogenerat accepter dylika inlägg, som är fyllda av förtal, måste själv kunna se sig själv i spegeln. Den klicken är en formidabel varböld för hela föreningen.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar