söndag 6 juni 2021

The Winner take it all

 

Hitta ut. Alltid viktigt. Idag några timmar i naturen för att plocka in kodbokstäverna på de utlagda kontrollerna. Ett avbrott i den varma tryckande sommarvärmen. Återigen bra jobbat av Årsunda IF Orientering. Fixa till banan med kontroller i år igen. Litet svett – men det handlade mer om solen där uppe på himlen. Fick också närkontakt med Stenkarlen. En stor hög kastade stenar som skapats genom historien. På stigen mellan Åkra och Kyrkan. Äldre stig som ingick i nätverket av alla de där kyrkstigarna.  Lämpligt trampa upp igen – och markera – inom intresset för pilgrimsvandring. Den aktuella stenhögen som minne av den man som på plats slagits ihjäl. Slänger man dit en sten så kommer hans ande inte kunna förfölja en!! Klart jag själv laddade dit med en egen sten! Att ha en ande som följer med mig på axeln vet jag inte om jag klarar av. 

Dagen idag startade som andra söndagar brukar göra. Med möte i tabata gänget. Gick bättre idag än igår. Då kurkade jag närmast ur. Men varmt var det. Fast idag laddad med djungelolja så de surrande attackerna uteblev. Skönast är det definitivt när vi väl gått i mål.

När man får oväntat besök. Inte illa när det knackar på dörren redan under förmiddagen. Intressant besök, intressant ämnesområde. Givetvis alltid öppen för samtal och dialog. Så också idag.

Blev för mig bryta upp. Viktigt klara ett värdefullt åtagande. Den här gången hade faktiskt brudparet väldigt noga valt mig själv som vigselförrättare. Och då ska det mycket till att sabba dylikt förtroende. Dessutom idag med brudgum som jag har släktskapsförhållande till. Tankarna gick – kostym eller Bryns tröja. Tog med den senare i väskan. Och förrättade uppdraget i kostym. Men tröjan fick ju vara med i närheten. Stärker med säkerhet parets ja förkunnelse ytterligare. Liksom det stärker mig själv få agera officiant i nära kontakt med brudpar och gäster i sommarklädsel.   

Stort utrymme inom dagen i övrigt. Men det där med kanotplanerna, finns kvar men levererades inte idag – heller. Samtidigt – den som spar han har. Så någon gång bör de väl omsättas i praktik.    

Klart att allvar ska diskuteras. Öppet och ärligt. Redovisa bakgrund och hur slutsatser växer fram. Och naturligtvis vila på saklig grund som absolut måste vara nedtecknade och därmed transparanta. Fordras givetvis att vi alla behandlar varandra på ett respektfullt sätt. Eventuella hot är knappast långsiktigt och hållbart. Mest sorgligt. Och ett strategiskt självmål.

Tufft måste det vara – när sker ska avgöras. Canada som med en hårsmån kvalificerade sig vidare till kvartsfinal spelet tog sig fram till guldmatchen. Och där tippade resultatet över till Finlands favör. Men så kom den här helt onödigt trippingen från finsk sida. Och vips var det kvitterat. Med resultat tre mot tre och sudden avgörande. Finskt skott i ribban var nära. Men nära skjuter ingen hare. Felpass från finsk sida efter vunnen finsk tekning! Blev ett två mot ett läge. Som följdes av nationalsången O`Canada. Det lilla ger det stora. Grattis Canada. Men det helt avgörande i hockeyns värld stavas; Brynäs!    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar