lördag 12 juni 2021

Bilder att blunda till

 

Då är det inte sporten som räknas. Då är allt så himla litet. Dramatiska bilder är alldeles för svagt uttryck. Mycket, mycket värre. Inte ens attackerad. Kändes mer som att spelaren joggade fram mot sidolinjen. För att plocka upp bollen och göra ett offensivt inkast. Så plötsligt samlade spelaren raklång. Såg så märkligt ut. Men dramatiken. När spelarna snabbt fäktade mot avbytarbänken. Om snabba insatser, snabb assistans. Förstärktes med närbilder på gråtande spelare.

Fortsättningen. Hela danska laget bildade ringrunt Christian Eriksen. Interspelare med digra erfarenheter. Hjärtstopp och massiva insatser. Har aldrig sett något likartat. Och vill verkligen aldrig se något likartat igen.

Hela världen liksom väntade. Väntade in besked. Kom från Rikshospitablet. Tillståndet stabiliserat sig. Och matchen upptogs igen. Även det med högst onormalt resultat; Danmark 0, Finland 1. Finnarnas absolut första EM  framträdande, någonsin. Så grattis till dem.

Grattis kapitlet får sedan vara orört till måndagskväll. Hoppas jag i varje fall. Svensk EM premiär med match vs Spanien. Sevilla calling. Förtröstan att kommunfullmäktige är avklubbat fram till avspark. Annars blir det svårt vara med på två platser – samtidigt.

Regnig morgon. Välja det ena eller det andra. Pilgrimsvandring eller Årsunda rundan. Men först brukar det ju vara tabata träningen. Men den spolades snabbt bort. Hade ju Leonie hemma och följde henne istället till Ilse och Lou. Det känns som större än något annat! Vilka fantastiska flickor!

Ingen som ville följa med och cykla. Så då föll valet på Pilgrimsvandringen. Åtta kilometer. Lugnt, ganska tyst och mer vördnadsfullt. På något sätt. Kyrkan, gravkullarna, Fänja, Vikingabyn, Åshuvudet. Något steg blev det med tramp in på privat mark. Men det var helt tillåtit. Och hela vandringen var en god upplevelse för alla som deltog. Borde egentligen ha dokumenterats. Spelats in med värdefulla delar och lagts ut på hemsidan. Något som är självklart om ambitionen är att nå ut. Var antal historiska platser, historiska minnen som det berättades om och som kunde ha fått bliva än mer kända.

Eftermiddagsutflykten till Vallhov och Ludvig. Självklart. När han kunde addera på ytter-ligare ett år i sin levnadsbeskrivning. Och som alltid där, förtäring med klass och njutningsfull.

Blev pizzaafton för oss alla hemma hos Carl-Henrik, Elin och Lou. Äldsta tjejen på vift. Hela gänget i övrigt samlat då även Per-Ewert & Lina mötte upp. Rundade av med vidare TV sänd EM fotboll. Lär bli mycket av varan fram till EM finalen den 11 juli.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar