måndag 21 juni 2021

Rösta för ingenting

 

Det som verkligen inte kunde hända – det hände. De två ytterlighetspartierna förenade sig och kastade ut den socialdemokratiska statsministern. Men tänka före? Inget som utmärker någondera. Och framförallt inte den Vänstra sidan. Först rösta ut med sin röda markering och efter klubbslag offentligt uttala sig vilja ha tillbaka. Måhända det kunde ställas något högre krav på de personer som har fullt inträde till det svenska parlamentet.

Även om det är sommar och badtider så borde leken med spade och hink hänvisas till badplatser och inte inför svenska folket och häpnande media uppbåd. Men tar säkert plats i svenska historieboken som ömklighetens fanbärare. Hur leken drabbar de svenska medborgarna verkar man helt skita i. Ett land måste alltid ha en ledning, som kan styra, kan ta beslut. Nu är osäkerheten större än någonsin.

Rullandes ut opinionssiffror. Om de nu gäller då ligger Liberalerna ytterst pyrt till. Och i uppkommit läge är det inte alls säkert att partiet räddas av stödröstande. Varifrån de nu skulle komma. Moderaterna lär nog vilja ha sina så de inte blir mindre än Sverige Demokraterna.

Inte alls på säkra sidan – Kristdemokraterna heller. Kan få en valkampanj parallellt med en partiledare som döms för förtal. Men även det föga överraskande. Är väl mer ett signum nu för Buschen.  

Läser med intresse ett mail från Australien. Även där har de fångat upp kuriosan från den oheliga ytterlighetskoalitionen. De frågor som kommer från andra sidan jordklotet är närmast omöjliga svara på. För utan rim och reson finns inga möjligheter klargöra vad som pågår inför öppen ridå!

Blev en intressant måndag. Måndagarna som blivit till kontinuerliga rådsdagar presenterar stundom en del nyheter. Vissa betydligt större än andra. Så inget undantag. Samtidigt så är det lite speciellt med rörelse. Fungerar blott om man har förmågan att lyfta på ena benet och ta vägen framåt. Och den rörelsen är det långt ifrån alla som vågar ta. Snacka går ju, men förändring i verkligheten är så mycket svårare.     

Wedding today. Skulle ju inte alls vara jag. Men något missförstånd måsteväl ha ägt rum. Sådant som inte alls får ske. Och så fick jag bliva dylik stand in. Gjorde det färna. Dessutom få träffa ytterst trevligt brudpar.

Andra var det dags för. Vänster överarm. Astra Zenica i ådrorna. Så fort och med stadig hand. Enorma ytor på Göransson Arena. Men utan fullständig leverans av vaccin gapade många vaccinationsbås tomma.  

Liten kvällspromenad innan obligatoriska fotbollstittandet tog vid. Danmark är absolut vårt grannland. Och definitivt laget hålla på när de matchades mot Ryssland. 25.000 åskådare på Parken Köpenhamn hördes som om de var mångdubbelt flera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar