lördag 5 juni 2021

Varmt!

 

Den varmaste dagen –hittintills. Känns det som. Lite väl varmt och därmed också något slut i hela kroppen. Nästan lite utslagen. Redan tidig morgon så var temperaturen ordentligt uppskruvad.

Lite framflyttad. Numera ordinarie veckoslutstiden. 08.30, för tabata gruppen. Traditionella övningar idag. Ändå blev det pang på och så var kroppen ganska slut. Efter en ganska traditionell övning så tog det liksom slut. Så svårt mobiliseradirekt därpå. Eller svårt få in något redigt i huvudet!

Elva tappra som mött upp tycker jag var bra. Och perfekt för mig själv att ha något som jagar på så att latheten inte helt får överhanden. Men knappast några graciösa aktioner. Å andra sidan så är det ju meningen att var och en gör så gott man kan.

Gick inte lura med sig Ilse hem under förmiddagen. Hon hade blivit utlovad båtutflykt från Stenbryggan. Och hade också laddat upp med några maskar. Så fiske vankades. Spännande. Än mer när det pinglade till i mobilen – och där fanns en bild – hyfsad abborre. Och vem hade fått den att fastna? Ilse förstås, världens yngste. En abborre som utlovades tillagad under kvällen. Och vilken stolthet. Lovade lära mig fiskets ädla konst.

Aldrig nödbedd. Alltid tillmötesgående. Carl-Henrik stort behov låna jordfräs. Enkelt samtal till Emil i Österfärnebo. Som hade en dylik tingest och direkt lovade låna ut. Följde med Carl-Henrik på utflykten. Och Ilse förstås – hon skulle definitivt följa med till Per-Ewert. Och mycket gärna för mig. Tre stopp. Givetvis det tredje handlade om Lundgrens Bageri. Helt omöjligt passera utan att trycka på bromsen.

Mycket som hänt där hos Per-Ewert & Lina. Och mycket bakom det signerat Emil. Grävaren kvar med vissa slutliga uppdrag. Innan snickaren är på plats och ett nytt omfattande objekt träder in. Saker och ting tar tid – men bra blir det verkligen. En rofylld plats – Adolfsro.

Och time för eftermiddagsavsked till Ile – men även Lou. Minsta klarade inte av springa genom sommarbevattningen själv – men det står inte på. Två charmtroll som varje sekund ger så mycket till sin omgivning. Ynnest – få ha dem så nära.

Viktiga matcher. Sandvikens IFs uddamålsvinst hemma vs Dalkurd. Nu ligger de med i serietoppen och fortsätter hugga för topplatsen även när allt summeras i höst. Och då skulle det betyda en än högre serie kommande säsong. Fotbollskultur går aldrig ur generna.

Försöker kyla av mig med en hockeysemifinal. Och väljer förstås finska matchen. Blev spännande i den tillstängda matchen. Men även här uddamålet och i morgon blir därmed Finlands sak vår. Igen. Suomi vs Canada. Förra gången guldet till Finland – gärna repris den här gången också. Vårt land, vårt…..  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar