torsdag 24 juni 2021

Att tänka och lägga samman

 

Dan före – men också dan efter. Dan före Midsommaraftonen. Den högkaratiska svenska traditionen. Med sill och färskpotatis och kanske något klart därtill. Kan handla om grillning, värme, och närhet på olika sätt. Men också dan efter. Efter sista gruppspelsmatchen i Fotbolls EM. Med det något annorlunda namnet Euro 2020. Som avgörs 20211! Gårdagskvällen envig mellan Sverige och Polen i S:t Petersburgh torde bli en svensk klassiker. Ledning med 2-0 som bröts ned till det oavgjorda 2-2. Matchen in i övertid. Och i tredje övertidsminuten slog han till. Inhopparen Victor Claesson. Värnamos stolthet tillsammans med Annie Lööf. Därmed svensk gruppseger och resa över Göteborg för kvällsmiddag innan lagt så småningom flyger över till Glasgow. Legendariska Hampden Park väntar på tisdag kväll. 21.00 avgörs vidare öde i avgörande fight against Ukraina. Sverige kommer klädas upp i gult och blått. Många förväntningar skruvas upp. Men bollen är fortfarande rund! På med kilten och en förhoppning om skotskt stöd!

Gult och blått- men endast på andra plats. Omröstningen i Gästrikland om vilket fotbollslag som har snyggaste dräkten. Vanns av Sandvikens IF med sin Arsenal dräkt. På andra plats Årsunda IF!! Stor klubb före en lokal. Mycket starkt jobbat Årsunda! På tredje plats Gefle IF med himmelsblått. Visar att det starka centrat med engagemang och ambition fortfarande handlar om Årsunda Kraft Arena!

Midsommarbordet. Litet avbrott. Klart det känns hedervärt få köra till Järbo för att uppenbara mig som vigsel officiant. Utomhusakt med känslor och minnesvärda bilder. Tar in i mig själv känslorna – jag också.

Dagen efter mer en dukningsfunktion. Runt och med Gudstjänsten på Hembygdsgården Svens i Årsunda. Varmt välkomna, med start klockan 14.00 den 27 juni. Inte annonserat men nu i varje fall med anslag.

Lite oroande det som rapporteras. Att Gävleborg har fått in första fallet med det deltavirus som kan vara än mer svårhanterligt än de andra varianterna. Hur vaccinationerna håller emot får framtiden utvisa. Tills dess givetvis fortsatt respektfull hantering, inklusive det där med avstånd och tvätta händerna.

Medias önskeämne spekulera kring. Regeringssituationen. Skönt tillhöra gruppen med sakpolitik först, och uppstötande kommentarer som sekundära handlingar. Analysen är mycket tydlig. Vikta det som är allra viktigaste och helt nödvändigt få till ett genomförande av. Att precis inte alla kan förstå beror möjligen på ovilja! Ovilja förstå? Brister i insikt kan näppeligen inte tillhöra dem som är pålästa. Inbördeskrig överlåtes till andra partier att sysselsätta sig med.

Omsorg handlar också om respekt. Nu anmälningar av två boenden. Men i närliggande kommun dock. Avstängningar av personal, till och med avskedande av personal. Torde vara mycket starkt – det om hänt. När så tuffa beslut tas. Inget avslöjas – ännu – vad det handlar om.

Annan rubriksättning som dock tillskrives Region Gävleborg. Under rubriken; Rasism inom vården! Hälso- och sjukvårdsdirektören kliver snabbt in på banan och fördömer dylikt vart helst det kan uppstå. Stark röst med tydlighet.

Eftermiddagsbesök. Charmtrollet Ilse. Ger mening till precis allt. Som även under gårdagskvällen då hon iklädd svensk fotbollsdräkt i mångt oh mycket tog bort blicken från TV sändningen. På något sätt avslöjade hon också pipet från Per-Ewerts mage! Hittar leken i precis allt.      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar