lördag 18 februari 2023

Verkliga livet

 

Jubileum! En veckas jubileum, men först i morgon förstås. Om det nu är något minas, firas. En vecka med den här formen av dunderförkylning. Men när yngre generationen fick brottas med detta två veckor så kanske jag inte ska misströsta. Tyckte hållit mig borta från spridningskedjan – hyfsat. Men uppenbarligen inte tillräckligt. Och nu är det ju bara at gilla läget. För någon gång borde det vara dags för vändningen. Dock inte alls redan idag!

Sitta, satt, suttit. Dagarna lång. Men också ligga. Men mest lite längre nätter. Dagarna mera av sitta. Och inte alls den mest glupskande aptiten heller. Livskvaliteten kunde vara betydligt högre.

Tacksamheten idag; Att hotet kring 1,5 d m snö inte alls verkställdes. Något vitt möjligen när temperaturen hamnade på minus. Hade en viss oro om snön skulle komma. Orken att skotta? Även uppe i Hyttmarken skulle det ha blivit jobbigt trots snöslungan däruppe. Rejäla styrketräningspass med tingesten. Men idag alltså nada.

Ingen överenskommelse idag heller. Mellan mig och Sixten. Vi som har varit sådana bästisar. Även kring allt det där med kattmat. Nu har han lärt sig ordet nej och därmed basta.

Alpint. Sista tävlingen VM med slalom idag. Inte favoritgrenen för Sarah Hector. Trots det tog hon sig ned på placering som bästa svenska. Applåd.

Långlopp skidor. Har tagit tid bli av med konsekvenserna av covidsjukdomen. Idag måste hon säkert varit helt fit for fight. Ida alltså. Ida Dahl. För en mycket klar seger som hon skidade in på. Ära och pengar i stora lass i tävlingen Ski Classics. Grattis. Och på herrsidan, för sjunde av åtta möjligheter – Emil Persson. Fantastiskt och den här gången före en annan svensk snabb åkare, Max Novak. Och tävlingen i Sverige – Orsa Grönklitt.

Kontras med VM stafetterna i skidorientering. Tävlingsformen som formligen binder att högsta intresse. Enormt blåsigt i Tyskland, ändå samlade tävlingarna 23.500 åskådare, plus alla miljoner i sina vardagsrum. Med i tävlingarna. Men ändå inte riktigt. Några av åkarna föll ihop av nervtryck alternativt att kompetensen inte räckte till. Men två svenska brons – inte alls illa!

Det viktigaste. Med skridskor på fötterna. Samling i Dalom. Leksand i Masriket. Vinsten blev skottstatistiken 31 vs 14 Leksandsskott. Men det är ju resultatet som ger poängen och där tog Leksingarna alla tre med en 2-1 viktoria vs Brynäs. Spelmässigt et oerhört stort fall framåt. Men utan poäng allt närmare nedflyttningsserien. Baklängesmålen som tidigare, oförklarliga egna misstag. Och då oförmågan att måla – sitter närmast intatuerat.

Den långa följetongen drar vidare. Svenskt Nato medlemskap eller ej. Svenska regeringen har blivit en liten leksak för Erdogan. Som nu verkar beredd ge klartecken för Finland. Men Sverige kvar i kylan. Kylan eller inte. Klart att det är vajsing med Forsmark. Liksom Finland som just satsat på stort kärnkraftsverk. Invigning 2009 – men ännu ej. Blir enormt dyra kilowatt timmar. Men fungerar ju inte med låta det vara, nu fortsatt ånger.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar