tisdag 14 februari 2023

Alla Hjärtans dag, men omvänt på något sätt

 

Alla Hjärtans Dag. En dag att fira. Fylla med värme, kramar, närhet. Fast den här gången, någonting helt annorlunda. Den här förkylningen, eller vad det nu är som gått från den ene till den andre – och så till slut drabbade även mig. Alla Hjärtans dag kändes nu mer som ett försök till överlevnad. Söndag förmiddag yr. Sedan bröt det fram så där fantastiskt tufft, hårt, snabbt. Jämföra med någonting likartat som hänt förut. Nej. Det finns inget. Varit helt utslagen. Hoppas att jag passerat det mest extrema. Men genom att det verkar vara något som går från den ene till den andre fanns det inte ens i tankevärlden att försöka ta mig in till FRG utbildningen i Sandviken ikväll. Samma sak meddelat till Peter för morgonens möte i Stadshus AB. Fast föreslagit att jag ska få koppla upp mig på teams. Väntar blott på besked. Omtanke om andra, när det är något som kan vandra vidare.

Blev många timmar till sängs. Gick liksom inte mobilisera viljan till handling och få upp lekamen ur sängen. Förmiddagen passerade väldigt fort. Frukost, som vanligt omfattande. Men idag frukost snarast till lunch. Mycket ovanligt.

Framför TV:n blev det naturliga läget mest hela dagen. Mixed stafett utförsåkning, slalom. Fyra åkare per land. Helt OK för Sara Hector som vann sitt heat, Men de andra tre åkarna. Så var Sverige borta från vidare tävlande.

Vrida runt till skidskytte. 20 km herrar. Fast vissa förhoppningar till Martin Pousolouma. Skidåkningen går ju alltid bra. Men så är det detta med skyttet. Varje bom en minuts tillägg. Som han staplade på varandra. Sebastian Samuelsson har inte alls haft framgångar på den här längre distansen. Men krigade sig igenom och med enbart ett bomskott så fightade han hem en bronsmedalj på VM. Så nära silvret. Missade det med fyra hundradelar! Mycket kortare tid än en andning.

Uppehåll till kvällen. Elva omgångar kvar. En speciell och brydsam situation. Dessutom ikväll på bortaplan. Samma stad jag själv studerat i. Linköping. Varje match nu – avgörande matcher! Men den här forwarden som skulle in och toppa forwardssidan verkar inte komma. Blir att nöta på med den forward som inte gjort ett enda mål under en sådan här lång säsong!

Höjdpunkten. Klara mig ned till källaren och fixa rakning, hårtvätt, duschning. Har inte orkat förut. Men nu var det do it eller aldrig. Måste ju vara renduschad när jag bänkar mig framför TV och följer med i just Brynäs matchen. Att duscha före match är väl inte detsamma som ta sig vatten över huvudet? Men spänningen? Överlät TV;n till Anna-Greta som skulle titta på något kulturellt samtalsprogram. Uppe gick det bara se Sportkanalen. Så kvällen blev att följa Rögle vs Skellefteå. Mindre nervöst givetvis.

Men gick inte helt avstå. Torsk ska man inte hitta i hockeyhallar. Men blivit en vana i Linköping. Nu igen förlust med 2-5. Helt avgörande, utvisningar utan disciplin. Inte så där överraskande vilka spelare som drabbades. Samtidigt tog HV extra poängen nere i Göteborg. Dramat fortsätter.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar