söndag 26 februari 2023

Åter i rörelse

 

Comeback. Brottade lite med latheten. Kanske lite med sportsändning under morgonen. Men iväg gled jag. Kort till Kyrkskolans utomhusträning. HM Tabata väntade efter det långa uppehållet. HM för Helena & Mari tabata grupp. Varmt mottagande, till och med välkomstapplåd. Yvonne höll som vanligt kontroll på antal träningsavsnitt. Räknade på känt manér kottar. Ångrar mig inte. Men vet att jag kommer missa tisdag afton. Har då inget med hälsan att göra. Blott andra åtaganden. Med eller utan kottar – härligt gäng få tillhöra.

Nattens timmar passerade. Med Lou som sovgäst. Men ligga nere med sällskap betydde att jag själv blev ensam på övervåningen. Fick ju in Sixten med lite lockande. Annars blir han mycket orolig när vi har nattgäster. Skulle desperat ut tidig morgon när han fick klart för sig att Lou fanns i huset!

Ski Cross. VM och hann med imponeras återigen av Sandra Näslund. VM guld – givetvis. Och kryddade någon timme senare genom att plocka mixedguldet också. Denna gång med partnern David Mobärg. Kropp mot kropp i våldsamma hastigheter

Var sllt viss tid sedan. Men idag blev det Österbor igen. Återigen skönt att det finns en ny generation på plats som jag upplever också trivs där. Finns ju kvar att göra. Men det är ju också en utmaning få än mera på plats. Grattisdag från januari som levereras i februari. Fungerar!

Vinna eller försvinna. Gårdagens respass från vidare spel i kvartsfinalserien i bandy för Sandvikens AIK har redan fått konsekvenser. Mångårige tränaren Jocke Forslund kliver nu av med kommentaren; aldrig någonsin mer att jag kommer träna ett bandylag. En av Sveriges målvaktsikoner Joel Othzen lägger nd karriären liksom legendariske mittfältaren Daniel Mossberg. Säkert borde det till en del andra avsteg som samtidigt ska öppna vägen för en kraftfull satsning. Nu provas föreningen verkligen.

Förtroende. Det som blott måste finas där. Går ju ställa frågorna. Nationellt, regionalt, lokalt ledarskap är ju avgörande. Mätningarna från den nationella nivån känns något oroande.  Det där med att-växa-in fungerar aldrig. Förtroende, tydlighet, ledarskap är vad som fordras från dag ett.

Förtroende, tilltro till framgång. Parsprintens skid VM med svenskt favoritskap. Men så det levererades! Jonna & Emma naturligtvis. Guldet bärgat nere i Pavlica. Precis som det ska vara.

Up in the air. Duplantis förstås. Denna gång på Lavillenies egen gala. Så nu blev en fransk ort historisk. Ordnade stavhoppstävlingen All Star Perche. Nytt världsrekord, 6,22 meter. Och mer lär det komma.

Inte bara Turkiet. Också Ungern som kan fortsätt med utpressning. För att acceptera Sverige till ett fullvärdigt medlemskap i Nato.

Vilken stark intervju med Mats Lövlings bror. Om hur s k överordnade gjort det som tär mest. Att bli sviken. Tänker till och hittar exakt likadant agerande. Det som tar så enormt hårt. Att rikta ett förtroende och verkligen sett att det endast är gyttja bakom. Det som också luktar så illa.

Sportlov. Det som nu startats här, likaväl som i Stockholms området. Hoppas på fortsatt solsken så flera lockas ut i naturen. Egoistiskt hoppas jag ju på besök även från Åkersberga.

Sportlov blir det väl för Brynäs forwarden Oskar Kvist. Nu avstängd återstående grundspelsmatcher i SHL. Fem matcher utan den kanske inte så målfarlige men väl rivande forwarden. Domen utgår från checking to the head.

Gasa ordentligt. Femtonåring i Söderhamn. Kör sin A traktor i 180 km i timmen. Stannar inte för polis. Jagning, t o m från helikopter.

Kulan i luften. Första DM matchen för Årsunda. Och vad kan då vara bättre än vinst. Den här gången med fyra bollar mot noll. Kan bli intressanta resor nu när det finns all tid i världen till något.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar