onsdag 1 februari 2023

Kval eller val

 

Hyperintressant förmiddag. Verkligen analyserande hur nuläget ser ut och hur framtiden skulle kunna utvecklas till. Ett stort steg framåt i projektkonceptet; Möjlighet till utbyggd fossilfri ladd- och tankinfrastruktur. Men det behövs mycket av strategi, och aktivitet. Allt för att hävda vårt eget område. Att bli ännu mera konkurrensstarka. Fordras mycket. Först en vilja, sedan också praktisk handling. Inga fåglar som flyger ned och sätter sig i de öppna handflatorna. Behövs vilja, praktiskt handlande, våldsamt engagemang och drivas av en övertygelse Har i varje fall landat in sammanfattningen i en förhoppningsvis säker och fast hand. Och en skjuten boll torde med naturlagens kraft komma i retur. I någon form. Om det handlar om handlingskraft eller blott någon form av konstaterande? Framtiden blir väldigt spännande ta del utav. Göra skillnad genom målsättning och stort engagemang – eller blott vänta in morgondagen enligt manana, manana. Upp till bevis.

Gnällbälte. Har sagts vara runt Örebro. Men det finns Brynäs fans som banne mig är betydligt värre. Gnäller vid förlust – men fortsätter och gnäller även när segrar bärgas. Damerna som bemöts med att de tar resurser från herrlaget. Oftast felvaggade gubbar. Gnäller även nu när Brynäs plockar till sig segrar. Listan kan göras lång på personer som skapar spylukt var helst de visar sig. Att de blott orkar. Skulle vara befriande om de kunde välja något annat lag och fortsätta vara fans till – på samma sätt.

Närheten till Gävle. Byn Överhärde. Intressant initiativ. Satsning på en solpark så att hela Överhärde ska bli självförsörjande på just el. Utmanar andra till likartade initiativ. Hållbarhetsfrågor som också direkt är lönsamma för den egna plånboken. Och enormt ansvarskännande.

Ruvar på att låta pekfingret teckna ned en debattartikel om elförsörjning med hållbarhet och konkurrensutmaningar i högsta hugg. Vet samtidigt – det är minerade frågor. Alla de besser wissrar som vet precis allt – med alla negativa förtecken laddade i eventuella hjärnkontor.

Att vara hemma och fixa till lunchen. Men alternativet tog över idag. Promenad short ned till Strandbaden och lunchmenyn med fisk. Och även in i lunchsamtal så att minutrarna formligen flög iväg till helt nya eftermiddagsklockslag.        

Hann ta del av de snabba färder som visades upp på Storsjöns is även idag. Såg ju ut som segelbåtar men var placerade på medar. Undrar hur det skulle kännas att få segla med i dessa farter.

Hej och hå vad det går. Campingens södra del fylls på konstant. Första dagarna i december skulle det ha transporterats dit 50.000 ton. Nu har det börjat köras igen. Torde kunna bli en av de allra största campingarna i mellersta Sverige.  

Nått media. S k röstkuppen inom Socialdemokraterna i Botkyrka. Kommunstyrelsens ordförande avlägsnades. Men av vilken gruppering? Polisens inspel i det hela med att följa upp deltagandet och se hur det verkar rakt in i kriminella grupperingar! Borde göra de S märkta något oroade.

Spännande. 13.000 kvm ytterligare tomtmark säljs på Tuna området. Spekulationer pågår – vad kommer byggas. Vilka affärsetableringar kommer växa fram här? Konsekvenserna?

Uppenbart ledsen. Stig Salming över den misstro som lyfts fram mot att Brynäs Hockey avser hissa Börje Salmings matchtröja upp i taket på ERP Arena. Inför hedersmatchen kring Börjes minne nästkommande tisdag. Finns ju en s k sportjournalist på landskapets sportsidor som driver skitsnacket.

Starkt lycka till. Alla de ansvarsfulla och pålästa, förankrade och medvetna ombuden som nu samlats i Helsingborg. I morgon är det dags välja ny partiledare i Centerpartiet. Ett trettiotal mediabolag bokat plats. Kanske, möjligen TV sändning in i det egna vardagsrummet.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar