torsdag 23 februari 2023

Brynäs time

 

Knuffar det framför mig. Ett sätt att försöka nollställa och inte få alltför hög puls, alldeles för snabbt. För nu är det tuffa torsdagar, lördagar, tisdagar. SHL in i sitt slutskede. Och blott erkänna. Brynäs är ett av lagen som verkligen har kniven mot strupen. Och ikväll ska de ju flyga in. Nils Holgersson gänget på sina Röda Vingar. Som dukat för en verklig batalj. ERP Monitor Arena. Men för mig soffan och C More. Enklast gå ifrån och göra något annat när anspänningen blir alltför hög.

Morgonen. Ensam mot hela journalistkåren. Ensam måltavla. Och formligen avrättad av en så kallad ensamutredare. Då fanns inte längre något skydd även för en skolad polischef. Hittades istället död i sin privata bostad onsdag kväll. Så himla tragiskt.

Förmiddagen. Kollade antal gånger om jag flyttats ned till området Turkiet/Syrien. Huset skakade. Väggar som formligen rörde på sig, inredningen som närmast flyttades omkring. Markarbeten på Kyrkskolans västra sida. Anmälde direkt till ansvarig bygginspektör. För det kunde ju inte vara något verkligt jordskalv. Nu är skriftlig anmälan gjord om det så skulle uppmärksammas några former av skador. Något svårt ta in att det här skulle vara enligt planering. Att inte ens ha blivit informerad, varnad, att det här skulle genomföras! Frågetecknen haglar fritt i luften.

Transparens. Någon i gänget som ställer frågor. Klart det känns hedervärt att försöka ge en bakgrund, besvara efter möjlig egen insikt. Skrev, rakt uppifrån och ned.

Blev en speciell dag med själva första loppen i skid VM. Sprint. Och med alldeles största intresse riktat till de svenska damerna. Imponerad före, imponerad än mycket mera efteråt. Svenska damerna på 1:a, 2:a, 3:e, 4:e plats. Jonna, Emma, Maja, Linn. Och så två norskor i finalen, långt distanserade. Precis som det ska vara.

Fullt ös långt in på småtimmarna. Bilmotorer som vrålar ut sina styrkor på Storsjön. Ska väl vara så åtminstone fredag och lördag. Tävlingarna. En och en rakt fram på tid. Och helst stora ljudutsöndringar. Så känns det som att det går än fortare. Idag ingen som helst aning om deltagarantal, publikantal. Än mindre hur infrastrukturen ska ordnas. Parkeringar. Men också ändå tillgång för blåljuset. Ambulans och Räddningstjänst.

Skulle givetvis behövt idag – igen. Tabata träningen. Men viktigast nu att det går åt rätt håll. Bättre och bättre dag för dag. Och hyfsat idag faktiskt. Det där med hostan kom först över mig kvällstid. Promenaden kort till ICA. Sakta och ändå muskelsmärtor i skinkorna. Förstår att det kommer dröja någon ytterligare dag innan saker och ting är fit for fight.

Men så den där hockeymatchen. Första perioden så formligen sköljde Brynäs över Skåningarna men blott enbart ett plusmål. I andra däremot, dominerade Malmö. Men resultatet stod sig. Tills Brynäs hårding Bertilsson spelade bort pucken alldeles för lätt och Malmö tilläts kvittera! Skit. Men i avslutningen – tre snabba hemma mål. Skönt med en fyra mot etta och tre värdefulla poäng. Botten på SHL serien lever verkligen. Kampen går vidare. Brynäs vs HV71.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar