torsdag 2 februari 2023

Ny riktning?

 

Vilken tyst förmiddag! Knappast på radio, på TV. Men mobilen – helt tyst. Ett sms kort som skulle ha plockats in i morse. Men blev ju inte av. Funderade länge varför tystnaden råder. Innan det klarnade! Har ju blivit kontakt med yttervärlden. Och numera så är det kanske viktigare än någonsin. När sammanträdesalmanackan sinat ordentligt. Lite blandade känslor. Klart det känns som at sjunka. Men sjunka till vad? Svaret är inte skrivet, inte angett – ännu. Assistans utlovat för mobilen under lunchen så då kanske världen öppnar sig igen.

Kall natt, kall morgon. Men det är ju vinter fortfarande. Men dagen bjöd ju på en härlig sol. Vintersol förstås. Skiner upp och bjuder in till dagspromenad. Enkelt öppna handen och följa med ut i promenadens snirklande stigar.

Blir antal dagar. Innan söndagen står för dörren. Själv med Sixten och med eventuella bestyr. Till söndag eftermiddagen randas. Skickar med lycka-till-hälsningar riktade mot Masesgården Leksand. Varit där själv ju. Men kost utan kött och andra naturliga inslag kanske inte är min bästa grej. Möjligen rensar det systemet. Och gör en viss nytta.

Nytta av pengar och rikedom. För alla de som riktar känslorna mot orättvisa och en form av avundsjuka. Lång artikel vad och vilka som tjänar mest i respektive kommun. Undrar vad det ska leda till? Ny lag? Har ni något över, betala in det till staten!

Något över torde unge argentinska fotbollsliraren Enzo Fernandez få tillgång till. Efter ett halvår i portugisiska Benfica köps han till London och Chelsea. För hisnande 1,37 miljarder kronor! Världsrekord. Snart är det dags för leverans också. Mycket på mannens axlar att bevisa.

Bevisa. Något som parkledningen i Furuvik totalt misslyckats med. Hur de kunde lyckas med det totala fiaskot. Avrättningen av sina schimpanser. Inte ens provat ringa tidigare dokumenterade professionella djurskötaren trots närheten. Inte ens provat locka med godsaker eller nyttjat vattenslangar. När vatten är det värsta som kan möta en schimpans. Fiasko rakt av.

Leta efter person som trängt in på äldreboende. Det som uppmärksammades i Sandviken idag. Verkar inte vara något stulet. Men stor polisinsats. Till och med hovring från helikopter. Vad som egentligen hänt kommer säkert visa sig alltefter.    

Hänt däremot i bland annat Malmö liksom Linköping. Nedskjutningar över natten. Eller dock grov misshandel i Karlstad. Våldet – en hel del av vardagen. Röstades ju bort den 11 september 2022! Övervakningskameror, flera poliser, tuffare straff. Sedan har det ju eskalerat. Går knappast bekämpa med naivitet.

Följde med intresserat. SVTs sändning från Helsingborg. Centerpartiets extra stämma Därmed har den viktiga positionen i partiet intagit sin roll. Om det blir fråga om någon annan riktning härmed – kommer väl visa sig framledes. Engagemang, medial kompetens, lagledarroll, tydlighet – och därmed också avläsning i siffror som stödjer engagemanget till partiet som förstahandsalternativ. Samtidigt som givetvis ledarskapet i såväl kommun som regjon också avspeglar sig i Sifos stödsiffror.  

Känns som ett missförstånd. För knappast att nye partiledaren i Centerpartiet uttalar sig på det viset! Att han är beredd samarbeta med Sverige Demokraterna.

Ett annat missförstånd. Måste ha blivit någon form av haveri. Brynäs som totalt spelade ut Färjestad där nere i Karlstad. Men vad hände? Förlust med 3 mot 2 kan vara någon form av inledande katastrof. När nu också HV 71 tog en trepoängare. Det var ju uppåt vi skulle titta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar