torsdag 9 februari 2023

Självklara landsbygden

 

Samverkan, resultat. Visar sig när det tillämpas strukturerat. Trevlig morgon med uppkoppling till hur projektet ReDriv redan gjort skillnad i Kalmar län. Glasrikets insatser är fullt möjliga att få ta del utav. Tydligt redan hur en strukturerad satsning på laddinfrastruktur bidrar till landsbygdsutveckling. Värdefulla erfarenheter. Ett 90-tal personer uppkopplade. Hur intresset är från egna kommunen, egna länet – ingen aning. Utveckling fordrar intresse, engagemang, drivkraft, nyfikenhet. Och insikten att ingenting går av sig självt. Finns et likartat projekt i vardande. Men då med snabbladdning och från en satsning efter en Europaväg. Blir intressant se vilka som kliver på det. Och avgörande – med vilka personer.

Inte ensam hemma längre. Uppenbart finns det förkylningar som grasserar och det ordentligt också. Men inte alls drabbat själv, inte ännu i varje fall. Försöker stämma av med närhet till de två sjuka föräldrarna och deras två flickor. Upplever att det är något bättre nu. Dock endast något bättre. Och att det där med bättre får tillskrivas flickorna. Ringer och skriver, mailar, smsar. Frågar kontinuerligt om det är något jag kan bidra med.

Teamsmöte nummer två. Long distance. Melbourne calling. Spännande berättelser. Hur man driver på jämställdhetsarbetet. Och nu väntar snart Tonga. Aldrig varit dit – heller. Men Tonga inte aktuellt för mig. Kanske borde slå till med en flight till just Australien. Guidad runt i landet där rakt under fötterna.

Högre upp. Ständigt högre upp. Placeras räntorna. Klart det slår hårt på de som har stora bostadslån. Oftast yngre personer. Rätt eller fel? Visar sig – kanske. Andra tydliga budskapet – det kommer flera höjningar.

Inga höjningar härvidlag. Höjningar som i flygplanslyftningar. Zelensky får/fick nej av svenska regeringen. Inga möjligheter få till sig svenska Gripen plan. Oavsett hur effektiva de skulle vara för att försvara ukrainskt territorium mot ryska inkräktare.

Ryssland som uppenbart blivit mer offensiva i attackerna. Speciellt inriktar man sig på Luhansk området. Och mer lär komma när den 24 februari närmar sig så snabbt. Fortfarande det stora ukrainska problemet. Lovade så mycket vapen och ammunition. Men drar ut på tiden. Svårt försvara sig med ammunitionslösa vapen. Oavsett hur heroiska man så kan mobilisera sig vara.

Rapporterna från Turkiet och Syrien fortsätter komma in. Just nu uppe i hittade och bekräftade 17.000 avlidna efter vulkanutbrotten. Omöjligt tänka sig in i hur det är leva i detta helvete. Även för de som är räddade. Värme, mat, vila, boende. Vad finns kvar egentligen. Rapporterna om plundring är inte så konstigt när de kablas in. Desperata människor som formligen krigar för sin överlevnad.

Smällde gjorde det ju. Men riktningen? Slutsträckan på mixed stafetten i skidskytte. Gick ju inte alls bra för Sebbe. Men kunde ju inte gå bättre heller! Med själva geväret som satt löst mot själva stocken. Svårt skylla på andra. Rutinärende. Att kolla skruvarna. Men så icke! Rena rama nybörjarinsatserna.

Äras den som äras bör. Beslut att ta in Inge Hammarström i Svenska Hall of Fame. En av de stora svenska hjältarna.

Försök till att komma över mitt bankkonto. Noll stöd från banken. Men hur jag skulle anmäla, helt enligt Rolf Sundkvists upplägg. Så nu är det här polisanmält. Fast förstår ändå inte hur den som ringde upp mig kunde så mycket om själva ärendet.

Polisanmält eller inte. Mera ett förhållningssätt. Hur det här kunde hända i Botkyrka. Finns en hel del analysera inom S-toppskikte. Lär bli en och annan med topposition som kan tänkas ryka.

Back in business. Kanske beroende på att fotbollsklubben går kräftgång. Men nu åter i fotbollstruppen hos AC Milan. 41 år och med bortavaro i 264 dagar. Nu kliver han in på planen igen. Legenden Zlatan.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar