måndag 13 februari 2023

Plötsligt, släggan

 

Kändes närmat som helt odödlig. Skulle ju inte drabba mig. Enorma förkylningar runt omkring mig. Såväl hemmavid som hos grannarna. Carl-Henrik med familj. Kanske slagit hårdast med Elina, inne på andra veckan nu med råge. Men flickorna upp och ned i gradantalet.

På med kläder tidig söndag morgon. Allt redo för att gå över till tabata träningen. Men frågade om det var så klokt. Men fick svaret. Du har hostat närstan hela natten. Du borde avstå denna gång. Tog det beslutet. Ned i sängen några timmar därefter – och så var det i full gång. Blev enormt klubbad fram emot kvällstimmarna. Liggande antal timmar på soffan framför TV:n. Och sedan helt omöjligt komma upp på fötterna! Och absolut helt omöjligt ens tänka på att få ned någon föda. Kunde blott producera bilder i huvudet hur allt som skulle plockas ned i magen skulle återlämnas genom munnen men i helt fel riktning.

Hur jag därefter tog mig upp till övervåningen. Lika otroligt nu som det var då! Två trappsteg och sedan vila! Två trappsteg och sedan…. Som att bestiga Mount Everest. Med råge. Trots att jag var helt utslagen så gjorde det ont! Natten? Att ens försöka andas var en pina. Utandning så lät det varje gång som en gnisslande ladugårdsdörr. Måste ha varit åtskilliga decibel i sovrummet.

Tog hela måndagens förmiddag för att klara av den sena och stora frukosten. Men inbillar mig att det är viktigt komma i någon form av balans igen. Klara av att äta, dricka, vila, röra på sig. Det sista får dock anstå. I varje fall idag. Vet ju att rörelse är så viktigt – en form av hälsans stig. Som jag snarast bör återvandra in till.

Lockande nästa tabata träning. Redan tisdag kväll. Fast då annat åtagande förstås. FRG, Frivilliga Resurs Ni som ej är med – rekommenderar att ni tar steget. En viktig pusselbit i det civila samhällsbygget. Sedan en helt annan sak – personen som inte tycker att man ska sticka ut, inte ha någon profil, blott vara en bit i ett hierarkiskt system. Återstår se när dennes hierarkiska stege rasar.

27 länder. Medlemmar i Europeiska Unionen. Men ett land med klar negativ tillväxt. Sverige skiljer sig ut. Negativ tillväxt torde vara något oroa sig för. Åberopas hög inflation, hög räntenivå. Borde väl vara något som drabbar andra länder också? En liga, en tävling där att ha ledningen nedifrån inte alls är något att skryta med.

Ø  35.000 döda, identifierad, Så länge. Går inte beskriva förintelsen efter jordskalven. Och så svårt få in hjälpinsatser. Främst till Syriska området. Människan kan vara ond långt in i en förintelsefas.

Lyssnade in programmet noga. Tilltro, göra varandra bättre. Bygga laget. Men inte helt osannolikt att där sitter i toppen någon form av gudfader. Ojusta medel går så småningom igen!

Eftermiddag. Kom så plötsligt. Benen, kroppen, armarna. Skakade våldsamt. Gick inte kuva processen. Kanske var Alvedon tabletten det som gjorde susen. Uppe länge, Svårt vara aktiv. Men så i alla fall, mobiliserade trappen upp till sängen.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar