onsdag 15 februari 2023

Käbbel med ansikten

 

Sämre eller sämst. Klart tydligt formulerat i situationen med den här formen av influensa. Men så blev det liksom timmar över – på något sätt. Och jag gjorde tabben att slå på webbsändningen från Regionfullmäktiges träff i Bollnäs. Då förstod jag att det finns något som är oerhört mycket sämre än en osedvanligt tuff influensa. Är det här högsta beslutande instansen i vårt län? Någon som med möjlighet kunna se sig själv i spegeln och med hedern i bagaget kunna lämna tillställningen? Allt finns ju inspelat så bara slå fram det hela om det är intressant titta på när färg torkar. Motorn i länet hackar betydligt.

Men så blev det tydligen någon sorts annorlunda avslutning. Efter all denna långa väntan kliver såväl Kristdemokraterna som Sjukvårdspartiet fram och ber om ursäkt till elever och lärare på Bollnäs folkhögskola för såta vännernas Sverige Demokraternas ordförandes beteende. Uppenbart står de inte för den människosyn som dylik person redovisat inåt som nationellt. Att SD ledamöterna sitter kvar på sina stjärtar är ju inte oväntat. Däremot såta vännerna från Moderaterna. De klarade inte uttrycka ens ett svagt förlåt. Försökte istället göra sig själva för någon form av offer. Bedrövlighetens ansikte. Intressant vad Demokratiombudsmannen kommer fram till. Men går knappast dra ned byxorna ännu längre ned. Nytt ord i en fullmäktigeförsamling nyttjades så bärande; ryggradslöshet.

Hann ju med en del då det förberedda mötet inte omfattade mig. Ville ogärna åka in till Stadshuset för att riskera smitta andra med min influensa. Starttid 08.30. Satt uppkopplad på datorn och väntade på besked. Fick det också 08.20. Ordförandebeslut genom sekreteraren du ska inte kopplas upp. Förmedlade på sändlistan en del punkter men blev ju därmed också befriad från att skriva nödvändiga minnesanteckningar till interna gruppen.   

Nationella centra just för Sverige Demokraterna. Några få men bland de där – Sjöbo. Som nu akut tvingas stänga en större skola. Våld, slagsmål, förstörelse – precis allt destruktivt som händer kontinuerligt, dagligen tvingat fram den här åtgärden. SDs medicin? Övervakningskameror, hårdare straff? Världen är inte längre som förut. Förr spolandes ju brunt ned.

Ny näringslivschef Sandviken. Internrekryterad. Trevlig person. Nu upp till leveransen. 2.500 nya arbetsplatser, 2.500 nya bostäder. Med målet 50.000 invånare. Intressant målsättning och utmaning som satts upp. Innehållande leverans.

Varit ett stort antal artiklar denna vecka. Störst fokus på mäns våld mot kvinnor. Inte alls okänt – men omfattningen – enormt stor! Och ett rättssamhälle som inte på något enda sätt försöker skydda den utsatte. Bedrövligt. Blott förnamnet.

Krumbuktandet för Turkiet fortsätter. Blidka en diktator är regeringens utmanande uppgift. Är fullt tydligt. Så blir det lätt när samtalen förts utan eftertanke, utan strategi. Gjort sig själva till enkla offer.

Svårare hålla fokus kvar på det katastrofala som eskalerar efter jordbävningarna – från medias sida. Hittills över 43.000 personer som dragits fram och registrerats som döda. Flesta dödsfallen tills nu verkar ha drabbat just Turkiet med sina 35.000. Risk att man inte hunnit så långt på kurdiska delen av Syrien.  

Heroiska insatser. Görs för sitt hemland, för sina samhällen, för sina medborgare. Allt det som visats upp i snart ett helt år i Ukraina. Vissa västländer bidrar – även att leveranstiderna känns något långa. Sveriges bidrag, Svenska jaktplan. Syns ingenstans. Statsministern försöker producera alla möjliga bortförklaringar.  

Inte alls så optimistisk. Men hej vad jag bedrog mig. Distansloppet i VM, skidskytte, damerna. Guld & Silver. Hanna & Linn. Vilka hjältar. Eller om det istället ska skrivas hjältinnor.

Kanske felaktigt beslut. Sakta och kort promenad med direkt därefter köra ned på veckans eftermiddags öppentid. Återvinningen. Och därmed också tillbaka med trötthet och evinnerliga hostan. Blir en intressant natt som följs av avgörande torsdag morgon. Bättre eller sämre?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar