onsdag 22 februari 2023

Hålla halsen, höll

 

Provade, fullt ut. Heldagsförsök. Första gången sedan den här förkylningen slog till så obarmhärtigt. Nu med start 08.00 Sandviken och sedan nystart 09.30 och dagen ut. Höll igen, fullt klart. Ville inte ha fram några hostattacker och dessutom en heder av att halsen på något sätt skulle hålla. Och höll, så kändes det som. Fast en hel del heshet, eller om det nu heter istället sensuell - måhända. Går väl låtsas i alla fall.

Förmiddagens studiebesök var kunskap som serverades rakt in men med sina frågeställningar. En del av frågorna så självklara att de enkelt borde rätas ut till utropstecken. Och om det så inte skulle göras – tjänstefel! Men kan ju inte göras i just den här konstellationen. Ansvar är något som måste tas. Utkrävas. Och inte alls kan förklaras bort. Håller inte ens med att anföra okunskap.

Kunskap skulle ju också visas under kvällen. Vilken kunskap som var starkast i andra kvartsfinalen i länsderbyt bandy. Hälsingland representerat av Edsbyn. Gästrikland av istället Sandvikens AIK. Men vilken enorm skillnad. 7-1, rena rama utskåpningen. Så just nu två noll i matcher efter at första fighten hade samma segrare men då med blott 5-1. Två kvartar och målskillnad 12 vs 2. Knappast varit med på något likartat!

Må bra. Verkar det som. Losskans utkastare Hellmyrs spelade utan avstängning. Tydligen en idrottsgren som gör precis allt för att hamna i medias zenit. Fjärdedomaren klargör att han sett hur loskan hänger i motståndarens ansikte. Men kan inte med säkerhet stå bakom vem som placerat den dit. Och filmerna, bevisningen, alltför dålig kvalitet. Hur det är möjligt sjunka så lågt? Lågvattennivå från en forna tiders mästare.

Bränner till på helt annat sätt. Nu närmast avgörande mest varje kväll. Torsdag Malmö Redhawks, lördag Frölunda Indians. Så oerhört viktiga poäng som står på spel. 2 x 3 poäng skulle vara att maxa. Inget emot dylika resultat.

Dancing Queen stämmer inte. Men skönt var det med morgonens fotberöring. Carina och Fotåpia är ju vad båda fötterna längtar efter. 08.00 började beröringen, massagen. Borde vårda dem båda än bättre mellan behandlingarna. Helt upp till mig själv.    

Mindre skönt. Ta del av samtalet mellan Ryssland och Kina. Klart kineserna vil ha en betydande roll. Men spelar de korten för ryssarna så är det ett magnifikt bluffspel. Bluffpoker som avslöjats innan det ens initierats. Närmar sig den 24 mars. Årsdagen på Putin dårens invasion av sitt eget grannland. Väntas nya inspel på fredag? Rullar på med nya stridsvagnar medan 40% av det de sänt in nu förintats.

Men i morgon vankas det på riktigt. Skid VM borde visa sina spår. Såväl på plats som in i de flesta svenska vardagsrummen. Och visst finns det – ambitioner. Åtminstone på damsidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar