lördag 4 februari 2023

Från sol till mörker

 

Vacker, vackrare, vackrast. Ingen tvekan. Blott konfirmera det som så många upplever. Dagen idag, den absolut vackraste denna vinter. Ganska kallt men solen. Leende visar den sig så starkt och mäktigt. Driver ut så många på lördagspromenader. Luften fylld med syre som välvilligt fyller allas lungor. Gick inte att avstå en så där underbar promenad. Att samtidigt slinka in på ICA och köpa godis får väl finnas på kontot mänskligt. Klarade det mellan alla skidlopp och hockeymatcher. Inte delta själv men följa från en väl uppvärmd TV skärm. Svårt undvika de där godsakerna. Om de så intas i chokladform eller blott som chips. Finns onekligen plats för stora mängder.

Fast som vanligt söndag morgon. När det finns möjligheter, vilket det gör oftast. Tabata gruppen på kärt återseende. Var ju dagar sedan sist. Torsdag kväll. Lite annorlunda i morse. Inte egentligen grunderna i tabata. Träningsintervaller på vardera fyra och en halv minut. Jämförde med torsdagen. Nu något helt annorlunda. Och stundom rejält pulshöjande. Fyra och en halv minut med mellanliggande kortare vila. Totalt 4,5 x 10 med höjda pulsen. Vilandet däremellan så mycket, mycket kortare.

Rena rama Ebba. Så himla överlägsen. Tredje raka vinsten på distansloppen i världscupen. Kollade imponerad på sändningen från Toblach. Antal vinster, rent historiska. Ingen svensk har någonsin kunnat casha in likartat detta. Och snart väntas ju VM starta upp. Vem kan hota henne! Förutom då i sprint där hon har antal andra svenska tjejer före sig. Kul med skidor – när det också leder till framgång. På herrsidan något helt annat. Där färgas alla vinstpodier in i de norska färgerna.

Fast omvärlden tränger alltid på. Inlåsta så att Falkenberg hamnar på nyhetssidan. Tre drogade tonårsflickor som låsts in av två män – som uppenbart utnyttjat dem! Skamligt är inte ordet. Måste hitta något betydligt starkare. De två personerna borde avslöjas med bild och namn på medias sidor och förnedras av det häftigaste.  

Ballonger som kan göra skillnad. Fortsätter komma in kinesiska ballonger över USA. Och in över heliga anläggningar till och med. Inte alls ballonger för att skydda. Utan för någonting annat? Bara drivit iväg eller någon form av spioneri. Det tuffar till sig mellan länderna. Men kan det verkligen utveckla sig till historiens första ballongkrig.

Handlade en mobil privat. Utifrån det pris som försäljaren lämnade offert på, inklusive att allt på andra mobilen skulle föras över. Priset stämde – men överföra allt? De överförda inget över huvud taget! Långa, omfattande telefonkatalogen har jag nu med nummer för nummer fåt på plats. Men det där med alla de här apparna. Intet försök idag. Löfte från Carl-Henrik ta sig an utmaningen. Men för säljande håll. Vare sig svar på telefonsamtal eller sms. Ridå. Affär som jag med bestämdhet rekommenderar alla som jag kommer i kontakt med; välj den inte!

Laddat ordentligt. Nu skulle det tryckas ihop ordentligt. Avståndet mellan 11:e och 12:e laget. Kändes så självklart. Och fullt var det i salongen – eller möjligen i hallen. Det oroande var ju att det skulle spelas om poängen också. Därav resultatet 1 mot 2. Som en rejäl käftsmäll. Nu klipptes tråden upp mot ett eventuellt slutspel. Istället drogs det ihop ordentligt. Nu ställs frågan i skarpt läge. Kval för fortsatt kontrakt – eller inte. Uppehåll nu för landslagsturnering. Sedan återstår antal veckor med nagelbitning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar