fredag 3 februari 2023

Och en fredag

 

Fredag, men inte alls långfredag. Kylig väderlek, inte riktigt gårdagens solstrålar framme. Men oerhört härligt i luften, lugn och allt ljusare dagar. Men södra Sverige, något helt annat. Snö och ordentligt mycket av halka. Trafikproblem. Sverige är långt och annorlunda.

Blev nästan sovmorgon. Brukligt är ju att Sixten säger till at han behöver gå ut. Ut och in. Men den här natten lät han mig sova, liksom morgontimmarna.

Annorlunda med Nils-Olov & familj. Övernattningen i Jönköping och tidigt morgon för vidare färd till Malmö. Trafikproblem liksom med en bil helt utan värme i kupe´n. Ingen avundsjuk utflykt. Lovade ringa vid ankomst. Tryggt så.

Försökte ta del av Demiroks linjetal. Och grunna på om vägen framåt är utstakat mot något annat än vad Annie anförde. Uppenbart lär det vara så efter några inlägg där nere med röster från Gävleborg. Borde gå följa upp och klä på de anvisade fyra huvudområdena; Hela Sverige ska leva, Klimatet, Trygghet, Skolan. För genomslag så är det tydliga utmaningar för sina partikamrater i region och kommun.

In och ut. Fem månader och sedan bort – till något annat. Vdn för Svea Vind Offshore. Trampar vidare mot något annat. Kanske till själva ”modern” Iberdrola. Med 35.000 anställda borde de kunna utöka till 35.001.

Toppmöte. EU klämmer in med dylikt i självaste Kiev. Något lär det väl reta upp Rysslands diktator. Trots at det är han själv med sitt krigande som fört EU så nära sina egna gränser. Putin tillhör gänget som borde tänka efter före. I varje fall kring strategiska frågor. Närmar sig 24 mars, årsdagen efter hans intrång i Ukraina. Firas hur? Med ytterligare en halv miljon inträngande soldater? Han spelar med mycket farliga kort.

Förenta Nationerna stödjer för övrigt ryskt deltagande på kommande Olympiska Spel. Under neutral flagga. Kommer i så fall bli många utspel och rimligen också en hel del som tar avstånd från spektablet. Vem kan möta ryska atleter under de förhållanden som råder idag. Legitimerar därmed ryska staten med en ligist i ledande position. Solidaritet är att ställa sig på den angripnes sida, Ukrainas.   

Intressant, hyperintressant. Heart Aerospace. Klart det var lika bra skicka ut en kommunikation. Framtiden är ju redan här. För den som verkligen vill nå den – nu. Det är mycket av ledarskap som provas.

Ledning från start till mål. Så jättestark hon ser ut nu! Jonna Sundling. Imponerande. Starkt, eller starkare. Brynäs Hockeys drag att värva in landslagskeepern för Finland. VM och OS mästare. Och utsedd till VMs bäste keeper. Och kanske, kanske kunna värva en sniper också. Med finsk Sisu. Det är just nu det avgörs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar