söndag 5 februari 2023

Social kompetens

 

Svårt ta in fast det är ju ett faktum. Gårdagens förlustmatch versus Rögle Bandy Klubb. Och samtidigt så fick ju Jönköpingslaget med sig sina tre poäng. Beskedet inför var ju att nu skulle vi se uppåt. Nu väntar istället ren desperation. Arr försvinna ut ur elit är ingen avundsvärd riktning. Pengar som försvinner, attraktivitet som försvinner – och vägen upp igen skulle bli oerhört brant. Blott titta på MoDo och nu Djurgården.

Något vitt uthällt över nejden. Känns inte som snö, snarast puder. Men lite vitt faktiskt. Som möter upp den nollgradiga temperaturen. Möter upp morgonens tabata träning; Mari med betydligt lättare program än gårdagens verkligen blodiga pass. Fast givetvis är det skönt med olikheterna. Tufft kontra lättare. Så förordar både och!

Mer hemma på nya mobilen nu. Här spelar Carl-Henrik skillnaden. Apparna som bör finnas där på plats. Nu kan den gamla varianten överlämnas till kommunen med ett varmt lycka till. Återstår väl vem som vill ha dylik variant nu!   

Opinion. Det som Erdogan försöker piska fram emot Sverige i den muslimska världen. Även om Turkiet tog avstånd från organiserad attack mot svenska ambassaden i Turkiet så torde det vara så dispoten har fingrarna i den syltburken – ändå. Gör precis allt för att visa vilken kraft han är för hela landet. Och förmågan fängsla precis alla personer som kan hota i ett val. Teatern fortsätter med andra ord, åtminstone till maj månad.    

Ambitiöst, ansvarsfullt. Kanske kan diskuteras. Men respekteras givetvis att Finland har ett mål. Finland nikotinfritt 2030. Utmaningen till detta se de kommer från Sverige. Därifrån importeras bruket av snusande. Finland ser just vårt land som boven för att nå sitt ställda mål. Men svenskt missbruk? Handlar väl blott om de som inte respekterar omgivningen, utan öser på med putande överläppar även under pågående sammanträden. Respektlöst givetvis. Så svårt att uppträda i sammanhang. Utvisnings-båset torde vänta med öppen dörr. Inte är det många, men en är en för mycket.

Känslosam artikel med Stig Salming. Året han förlorade sin bror, sin mamma och sin fru. Och nu vara med på skitsnacket från vissa besser wisser personer. Som ifrågasätter om Börje Salmings vepa får hamna i hockeyhallens tak bredvid Stigs.    

Tillbaka hem från dagarna där på Masesgården. Verkar som att båda två var fullt nöjda med dagarna i W-land.  Borde väl vara ett koncept som skulle kunna hålla även i Gästrikeland.

Fulla segel. Idag än flera – isjakter på Storsjöns is. Bara kolla på bilnumren så är veckornas samlade isjakter med hemorter från långt bortom Sveriges gränser. När de dras hitåt så måste det ju betyda att plats, ort, förutsättningar, är de allra bästa.

Klart jag följde. Stafetterna från Toblach. Helt ok, kanske bättre ändå Två andraplatser. Såväl i herr- som damtävlingen. Kan bli ett mycket spännande VM som väntar.

Rullat igång. Fotbollen. Trimmas före seriestart. I allt flera nivåer. Verkar vara mycket på spel direkt. Inte allsvenskan men väl nivån därunder. Vänskapsmatch Jönköping Södra vs Helsingborg. Inte ens första halvlek var avslutad innan matchen tvingades brytas. Lagens fans in på gräsmattan och slogs friskt. Våldet i samhället nu också invaderat fotbollsplanerna. Men ännu ej nått till Årsunda Kraft Arena.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar