söndag 20 augusti 2023

Vi syns

 

Annorlunda vakna till en morgon utan dem. Flickorna som fanns med natten före. Och som hade fullt ös före 06. Upp gällde ju även idag. Men då upp för tabata träningen. Och hann faktiskt med uppstigningen 07.15. Men därefter mina långa ritualer. De som gäller hemmavid.

Liten grupp idag. Men en grupp i varje fall. Fem tappra som ställt sig på gräsmattan klockan 08.30. Tar emot instruktioner från Mari som också sätter på musiken innan det hela ska börja. Annorlunda träning idag. Med skaft men utan piasava borstarna. Annorlunda sätt att existera med skaften. Men det kändes i varje fall. Och planering. Inte blott träning utan även en avslutningsmiddag för sommaren innan höstsäsongen träder in.

Gäller ju få ihop schemat. Även en söndag. För egen del ville jag ta del av Stiftelsedagen på Hedgrind. Då gällde ju vara på bettet redan när de öppnade 11.00. En hel del intressanta personer att samtala med. Andra också trots att de inte hanns med. För ville inte missa hela VM finalen. Så hem till andra halvlek. Spanska mästare efter att ha varit klart bättre än England. Det som svider, givetvis skulle Sverige ha varit ett av finallagen.

Innan jag drog iväg från Göranssonska Stiftelserna så han jag vara med i Kråkans allsång. Sjöng nog inte mest högröstat. Kände ju så många! Men med i tre utgåvor i varje fall. Jag vill ha en egen måne samt Sommaren är kort. Fast känslor av större omfattning tillsammans med En kväll i juni. Tryckte på med Och sa min sköna får jag lov. Hon var vacker, han var stolt, rak i ryggen som en fura. Det var sommar, det var glädje och de skrattade och sjöng. Fast i verkliga livet är det inte alltid så enkelt. Mer av avstånd och möjligen det mer fjärran-uttrycket, Vi syns.  

Stundar OS kval. Endast två europeiska lag till OS i Paris. Tredje platsen har ju redan tillfallit Frankrike genom att de är värdar för arrangemanget. Första svenska kvalmatchen vs Espana. Vilken värdemätare!

Skrot i terrängen. Ska givetvis bort. Och när det går få viss ersättning – så bara slå till. Men betydde också antal timmar under eftermiddagen utomhus. I det regn som föll. Blev väldigt kallt men bestämt mig för att tacka nej till eventuella förkylningar.

Missade allsvenskan på TV. Men följde gärna Årsundas damer på Min fotboll appen. 5-1 vinst uppe i Bollnäs.  Herrlaget, också i trean, klar 4-1 vinst på bortaplan vs Forssa. Fortsätter att klättra i tabellen. Så blått och gult hävdar sig sannerligen fortfarande.

Blev att se över planeringen för kommande vecka. Har fyllts på ordentligt. Så mycket som skulle ha gjorts. Men får kapitulera för stunden i varje fall. Dessutom planera allt kring mat själv. Åka runt på norrländska vägnätet upplevs visst som en spännande utmaning. Kanske det kommer en del bilder som visar delar av upplevelsen. Vildmarksvägen.

Uppe i norr så börjar det ju i morgon. Årliga björnjakten. I år finns möjlighet att skicka 140 björnar vidare till de sälla jaktmarkerna. Fast överraskad om någon individ hittas mera åt vårt håll.

Från vårt håll och mera österut. Nu pratar allt fler länder om allt fler stridsflygplan. Att skickas till Ukraina. Fred Astaire i all ära – men Fred i världen verkar väldigt långt bort.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar