måndag 14 augusti 2023

Veckans inledning

 

Utan spaning ingen aning. Men med spaning. Säkerställt att dagen idag handlade om icke regn. I alla fall i vårt område. Men varningarna fortsätter. Vattenmassorna i rörelse. Och ibland mot magasin som redan nått gränserna och kan möjligen spräckas, rämna. Och skulle det trots allt komma mer nederbörd så kan det bli många områden med enorma problem. Bland annat lyfts nationellt problemen med Testeboån. Och dessutom har vi ju Dalälven genom vår egen geografi. När nu varningen uppgraderas till färgskalan orange. Men har ju lärt mig från bland annat hälsingeröst att det alltid är sämre där uppe. Och jag har ju definitivt fullt förtroende för densamme – så då är det väl så i verkliga livet. Huvva att leva under den hotbilden.   

Intresserad förmiddag. Kollade mest in Peter Larsson, PP Byggs killar. När de bytte ut några panelbrädor och några vindskivor i Hyttmarken. Huset ska ju snarast målas och då måste det ruttna ersättas. Högt är det ju också. Därmed så fordrades en skylift bil. Och som alltid med PP så är jag säker på att de också stod bakom ett kvalitativt väl genomfört arbete. De bygger alltid starkare och starkare varumärke.

Intressant också att åka Hyttmarksvägen och se vilket professionellt skogsarbete som växer fram. Hoppas givetvis att de områden som idag är mer förvildade också kommer med och mer eller mindre saneras. Även en positiv by behöver positiva skogsägare som tar ansvar och bidrar.

Går dra liknelser. Klart jag skickar exemplet från Mellanskog till ansvarig för kommunens skogsinnehav. Troligen kommunens mest värdefulla område stavas Åshuvudet. Men skötseln där? Högst tvivelaktigt. Nu finns antal exempel på hur värdefull skog ska hanteras.

Klart jag måste hemöver. Fanns ju en trio som väntade på lunch. Carl-Henrik med två flickor. En trevlig lunchträff på Strandbaden. Så positiva de två mindre kan vara när polletterna hamnar rätt. En mycket trevlig timme. Dessutom fick de mindre träffa sina ”fröknar” från dagis. Planeringsmöte idag och först i morgon öppnar avdelningarna för att hälsa de små välkomna igen.

Hade ju själv eget möte med Ilse och Lou tidigare. Inget annat möte så kunde jag biträda och fylla upp tiden mellan Elin och Carl-Henrik. Fullt klart stunder jag gärna bidrar till.

Måndag. Blivit lite av tradition. Korpen Österfärnebos träffar med frågor utsatta. Ikväll Österbor igen. Men frågorna! Svårare än svårast. Gisseri vandring nästan rakt igenom. Men kom ju iväg – huvudsaken så. Och gissningar kan ju också vid speciella tillfällen gå hem.

Men klart att omvärlden också trycker på. Fortfarande bränder utom kontroll på Hawaii. Antal kända dödsoffer upp mot hundratalet. Bränder som gjort det så svårt klara identifieringarna. Men också i de här situationerna – så väldigt många personer som bara är borta. Katastrof givetvis.

Späds på med de kvalificerade jordskreden i Indien. Grannlandet Norge som också får betala dyrt för byggnader som rämnar. Några få inspel att det inte är blott vi i Svedala som fått ta stora smällar. Patetiskt läsa in den där riksdagsledamotens snedvridna insändare. Idag också försvarsadvokat till Jomshof! Märklighetens Mästare.           

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar