fredag 11 augusti 2023

Blått och gult, färgen för dagen

 

Klart så mycket gick i väntans tider. Rena rama förlossningen väntades. Att det ska springa ut något minnesvärt och vackert från den här aftonen i Auckland. Eller från förmiddagen i Sverige. Tidsomställningarna ställer till begreppen. Redan 03.00 i morse spelade sig Spanien fram till en semifinalplats vs Nederländerna, 2-1. Men för oss blå/gula så heter väntans tider Sverige. Fotbollsdamerna som glatt oss i så många år.

Natten var dock som vanligt numera. Regn och därefter än mer regn. Visar att tidevarvets annorlunda väderlek inte är förbi. Eller kommer heller aldrig att vara förbi. Blott någonstans instoppat i en riksdagsledamots klimatförnekelse. Och visar väl att så har det alltid varit sedan tidernas begynnelse. Mot-falls-kärring.

Måste helt enkelt skriva ut i egen sändlista. Frågor kring bräddning av avloppet. Rakt ut i naturen. Eller som i egen närhet. En veckas fyllt rör rakt ut i badvattnet. Beredskap, åtgärd? Skulle en privat fastighetsägare med eget avlopp över huvud taget tillåtas få släppa ut sitt avlopp? Visst har vi en tillsynsmyndighet för dylika åtgärder? Och tillsyn på denna myndighet torde vara länsstyrelsen. Och nu är det väl slut på semestertiderna? Det här sker precis nu, rakt framför oss och så brutalt avslöjat. 

Men förmiddagen helt dedikerad till kampen. Japan som imponerat så oerhört stort. Turneringens numera favoritlag. Kan uppenbart möta alla olika speluppställningar. Högt eller lågt försvarsarbete. Hitta ytorna. Brutalt avslöja motståndarnas svaga sidor. Och i eget försvarsarbete kunna möta vilka offensiva insatser som helst. En spännande förmiddag onekligen. Kanske bra för eget hjärta att blivit befriad från hjärtklappningen. Leif kör sitt FBE i alla fall på exakt samma tid som speltiden. Hade varit omöjligt om det handlade istället om herrfotboll!

Överraskande. Sverige spelförande laget. Första halvlek rena propagandan. Och åter igen slog hon till. Svenske mittbacken Amanda Ilestedts fjärde mål. Första med foten. Och överläget bestod länge. Tills till och med andra kom på en straffspark. Japan bjöds in till en straffspark väldigt generöst av domaren. Men brändes i överliggaren. Reducering i slutet av kampen. Närmast panik innan slutsignalen förkunnades. Sverige därmed vidare till semifinalen den 15 oktober. Versus Spanien.

Med Carl-Henrik. Kollade in antal träd som borde fällas. Kanske till och med redan nästa vecka då det föreligger möjlighet nyttja en motorsåg.

Den här eftermiddagen var jag med till Sandviken. Fick följa med och bada tillsammans med flickorna. En upplevelse med två fantastiska tjejer. Kommer säkert bli simmerskor – också.

Blev en blå gul afton – också. Den här gången inte Svenska landslaget. Men nästan. Årsunda IF division tre match hemmavid. Lite skadeskjutna p g a sjukdomar. Men kors i taket. När domarens signal ljöd stod det två mot en. I hemmafavör. Gott att få förklara i rollen som speaker. Räknade med positiva tankar in de där tre poängen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar