fredag 4 augusti 2023

Personutveckling

 

Sommaren är kort. Eller är den verkligen det. Visst har det varit en regnig period, visst vankas det mera regn. Men sommaren och vad som ryms inom den upplevelsen är mest skrivet i det egna inrett. Hur man själv upplever vardagen. Mental laddning och framtidsspaning med tillförsikt. Den egna inställningen.

Lång natt med regn. Visst rogivande. Får naturen att växa. Hamrade vidare under förmiddagen men hammarslagen var inte så ljudliga. Eftermiddagens än mer sparsamma.

Skrev ihop de där raderna Mikael skulle ha haft för så länge sedan. Raderna om min egen upplevelse av ledarskap. Har ju samlat ihop antal intryck över alla de här åren. Många är det som måste ifrågasättas; är de verkligen ledare, hur har de rekryterats? Ytterligheterna låt gå mot militär karriär bakom sig. Kan gå så illa och inte med kritiska ögon granskas. Har i varje fall presenterat mina egna tankar och erfarenheter. Sedan helt upp till Mikael om det är värt trycka in i alstret.  

En dag med synpunkter. Precis som det ska vara. Men vissa synpunkter närmast sjuka. Fortsätter idag med Korkarnas Kung Björn Söders grodor kring HBTQ frågorna. Pedofili. Måste väl själv vara felskruvad?

Utmaning. Statsministern bjudit in till ett kändismöte på Sagesta Palatset. Däribland Jonas Gardell. Klart Gardell kommer ställa diverse frågor till Kristersson hans uppfattning och åtgärder mot Söder. Stor risk statsministern kommer göra ett ytterligare uttalande modell Heidi nummer två.  

Personanalys. Intressant men också mycket som drog åt olika håll. Varför gjorde du si och inte så. Varför drar du sådana slutsatser. Varför hade du både och. Säkert vetenskapligt upplagt, på något sätt. Försökte landa med fötterna under kroppen och inte desperat ha dem i skyn. Kanske ändå ett steg framåt. Och steg fordras det ju för att kunna ens ha ambitionen trampa upp en ny stig. Att verkligen våga och kunna släppa tryggheten i den inre kretsen. Det är alltid i rörelse som förändring sker.

Sådan intressant ledarartikel. Arbetarbladet igår. Rubriken ”Gästrikland har snurrat till det med vindkraften”. Ligger så infernaliskt mycket i det. Jämför med Danmark och hur en och samma myndighet sköter det här. Ytan av Jämtlands storlek är Danmarks. Samt att de har flera vindkraftverk än vad vi i Sverige har på vårt stora land. Och flera är på gång. Landet som inser behovet av fossilfri elproduktion och dessutom analyserar fram lämpliga lägen. Och efter upphandling utser vilket företag som får koncessionen. Men även ger möjlighet för respektive kommun komma med och köpa in sig i ägandet. I Sverige låst läge – oftast. Fega kommunpolitiker är väl det rätta svaret på dessa analyser.  

Börjar dra ihop sig ordentligt. Dock avspark först 11.00 söndag. Analyser hit och dit runt de två lagen utifrån vilken nation går vidare. Åttondelsfinalen i svensk favör är hoppet för blå/gula hjältar.

Fjärde augusti lär ersättas av femte dito. Helt speciell dag. Fyra årsdagen för Leonie Ottilia. Fast barnfesten först nästkommande veckoslut. Först ett Skånefirande. Tidiga och varma Grattis Kramar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar