fredag 18 augusti 2023

Charmerande ungdomar

 

Löfte, enkla förklaringar. Då före valet. Tio kronor billigare soppa vid tankställena. Idag igen ökar dieselpriset. Skulle få ned prisbilden genom att plocka bort reduktionsplikten. Trots at bensinbolagen var tydliga med att de t o m kunde öka p g a reducerad tillgång till bensin/diesel på världsmarknaden. Dessutom tog man bort möjligheten för svensk teknik att bli mer världsledande.

Då påstods att kriget i Ukraina inte alls hade något att göra med priset på bränslet! Märkligast att så många köpte propagandan. Placerad fake news.

Svag, svagare, svagast. Nu ny rekordnivå – igen. Sämre än någonsin. Kronans värde i förhållande till en euro. Som idag kostar minst tolv kronor. Visar allt tydligare vår egen världsranking.

Energiområdet i stort. Antal s k ledande som försöker förgylla mer satsning på kärnkraft! Trots priserna det skulle bidra till, trots hotbilderna, trots sinande tillgång på uran, att världsledande producenter av cancerframkallande ämnet kommer från Niger, Ryssland, Kazakstan. Och nu kryddas med att ta bort kommunernas vetorätt kring etableringar. Tjosan.

Spelregler. I ambitionen att få än många fler in i ordinarie arbeten. På ett sätt som att ständigt arbeta i motvind. Ambitiösa och motiverade medarbetare som ständigt arbetar för att biträda till att den enskilde ska lyckas i livet. Känner mig något previligerad att få den här professionella uppdateringen, enligt exempelvis idag. Klart det går ställa frågor hur djup lågkonjunktur vi kan hamna i. Ramla ned till nivån 2008? Förödande för så många. Förödande för våra ungdomar.

Givande? Åka till Hudiksvall och vinna med 9-1. Verkligheten för Brynäs Hockey. Eller skulle det varit bättre med ett tufft träningsinnehåll istället. Fast det publika intresset var mycket stort. Fylld hall redan 17 augusti känns stort. Rumble on ice.

För egen del. Åka till Åkersberga med Lou och Ilse. Vilket framsteg. Deras första utflykt utan föräldrar. Men så drar också Leonie väldigt mycket. Och snart även Matheo. Lite stolt faktiskt att de verkligen hänger på – och har den här enorma viljan.

Thord med tips och instruktion i praktiken. Hur jag på bästa sätt slipar såväl röjsågen som motorsågen. Nytt avsnitt i livets bok påbörjat. Har väl aldrig någonsin varit inne i den branschen. Branschen med och för skog.

Genom att säga det i ord vad flera tycker så fick han ju avsluta sin tid i riksdagen idag. Denne snedtalande liberal, Hamilton. Finns blott ett parti som har i sin portalparagraf alla människors lika värde.

Utreda, krångla sig ur. Ett försök att blidka ex vis Turkiet. Att bränna koranen kan heller inte vara något konstruktivt tilltag. Istället för att skapa osämja och upplopp. Tillsatta utredningen motsätter sig SD:arna och kommer rösta emot.

Fest i kapernaum. De som får oväntat besök och verkligen firar närheten. Kvällens rapport från kuvösen med Cava och angeläget tilltugg. Helt upptagna av närheten.

Vankas närheten med mörkrets timmar och laddar upp för intensiva lördagstimmar tillsammans med yrväder signerat flickorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar