torsdag 10 augusti 2023

Over and out

 

Bye, bye Hans. Inte alla med det namnet men det här j-la ovädret. Kanske något bättre idag. Men kasta ut det här negativa. Och för tillbaka lugnet och den svenska goa solen. Men samtidigt så är marken helt mättad så konsekvenserna av den kraftiga nederbörden är fortfarande hett stoff i nyheterna.

Förklaringen till översvämningarna är många och överträffar varandra i att skylla på andra än sig själv. Men klargör ändå at i väldigt många situationer, platser så går helt orenat avföringsskit rakt ut i naturen – eller som hos oss, ned i diket tjugo meter från badstranden och därmed rakt ut i badvattnet. Har så gjort hela veckan. Låter ju inte speciellt upphetsande då det går under namnet Breddning. Men skit är skit och knappast hälsosamt för någon. Blir inte fråga om någon kallsup där! Blott spekulation; vad hade hänt om någon privat hade nyttjat den här lösningen att bli av med ett problem! Alldeles för mycket dagvatten som kommer in i systemet – är förklaringen. Framförhållningen? Vilken myndighet har tillsynsansvaret?

Ingen svettig arbetsdag. Tvingade gräsklipparen beta sig igenom grästillväxten hemmavid. Men mycket begränsade ytor. Uppehåll så blir det betydligt mer att stångas med i Hyttmarken. Men också röja bort växtligheten runt huset. På måndag är de på plats, PP Byggs snickare. För byte av panelbrädor som ruttnat plus några vindskivor. Får bli en insats lördag eller söndag.  

Långt blev det - men kändes mycket, mycket nära. Kanske tre timmars teams möte med Joanne. Direkt från Melbourne. Så mycket att dryfta. Vardagsproblem men också vardagsmöjligheter. Kunde vara lite hisnande åka ned dit och fira julhelgen i värme på en helt annan kontinent som jag aldrig besökt.

Och det är ju dit ned som många blickar går just nu. Men där har de sin vinter och vandrar sakta in i våren. Fotbolls VM för damer. Och redan i morgonförmiddag blickarna till Nya Zeeland och Auckland. Sveriges damer vs Japans. Kvartsfinalen väntar. Lite oroligt då Japan har det lag som övertygat mest – så här långt in i turneringen. Känns lite nervöst faktiskt trots avståndet. Lite konstigt att missa matchen då vi har ett kommunalt möte exakt samma tid! Hade det varit svenska herrarna hade det varit omöjligt! Borde vara omöjligt nu också. Men äger inte tidsbokningen själv!

Intresset är gigantiskt för ”Matildas”. Australiens landslag där nere. Enligt Jo något helt fantastiskt. Deras match vs France först på lördag. Australiens gröngula landslag drog över 75.000 personer förra matchen. Drag i galoscherna. För turneringens skull så vore det värdefullt med australiensk vinst. Blott en dröm; finalmatchen Australien vs Sweden. De du! Och slutresultat lär då få Jo att söka svenskt medlemskap!

Annars är laddning för Årsundas division tre och hemmamatch fredag afton. En tre poängare räknas ju inte för att komma loss från bottenträsket. Så nu är det upp till bevis igen. God laddning och starkt publikstöd – då vore det själva f-n. Upp till bevis.

Volvos värde varar. Så har varumärket lanserats. Men värdet på svenska kronan? Tveksamt. För tio år sedan handlade det om 1,15 för en dansk krona. Nu istället 1,60:-. Danskarna har att vallfärda till Sverige som att tränga in i en outlet affär. Men för oss handla i Danmark! Jättedyrt.

Men svensk framgång i Junior EM friidrott. Direkt från Jerusalem. Fram till nu – fem svenska guldmedaljer! Rena rama succén.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar