tisdag 1 augusti 2023

USA, here we come

 

Så blev det klart vilka som står på andra sidan. I den helt avgörande fighten. Att vara eller inte vara. Att minnas eller glömma. Precis som det är med turneringar, stora turneringar. Och nu är vi i detta skede. Största VM turneringen någonsin på damsidan. VM i fotboll med sina nu 32 deltagande nationer. Gruppspelet avgörs i och för sig inte förrän i morgon. Och Sverige är ju klart för slutspel. Vinst i morgon vs Argentina och första platsen i gruppspelet är blå/gul. Och i så fall, slutspel på söndag vs USA. Landet som är försvarande mästare. Där allt annat än topp placeringen är ett misslyckande.

Efter morgonens sista gruppmatch så flyttar de svenske över till Australien. Hade ju kunnat varit på plats men så orolig att gruppmatchandet skulle bli en skuffelse. Och då skulle resan blivit väldigt lång. Nu finns ju förhoppningarna i stora mått efter storvinsten vs Italien. Men som alltid; bollen är rund.

Det händer alltid saker och ting runt Joanne. När det inte nappades på fotbolls VM där borta så kom ny utmaning idag. Och vilken sedan! Konferens, jämställdhet New York i mars 2024. Övertygad om att det kommer närmare presentationer – utkast – framledes.

Fast problem, svårigheter kan det ju finnas då också. Hockeysäsongen inte avgjord. Fortfarande stort intresse för SHL. Men i vinter gäller mera SDHL och givetvis HA. Hockeyallsvenskan som måste vinnas och därmed ny plats i högsta serien.

Det blir i år ett lett Brynäs Hockey. Men det går inte ta lett på uppgiften at vinna hockeyallsvenskan i alla fall. För idag kom sista, senaste nyförvärvet in i det offentliga rummet. Lettiska toppforward som vet var kassen är belägen. Stor, stark och definitivt giftig. Förra veckan lettisk defencer. Stor, stark. Båda två gjutna i Lettlands landslag. Inte säsong ännu men givetvis ser det mycket positivt ut – nu. Det kan bli ett intressant hockeyår i alla fall med lag som; Djurgården, AIK, Björklöven, Mora, Södertälje. Ingenting är klart förrän allt är klart.

Röda vinbär. Plockade en del. Men bär för bär tog tid. Och göra med dem? Vet inte riktigt. Men blev i varje fall en öppning till att ringa Hannah-Karin. Och så levererades ett recept snabbt som bara den. På röda vinbärs saft. Ändå har jag min egen favorit i röda vinbärs gele´. Till och med numret större än lingonsylt. Som är en annan favorit.

I stort sett klar nu. Plockade rent efter vägkanterna upp till Hagas. Kanske inte mitt eget uppdrag, egentligen. Men bra blir det, blev det. Ändå finns det oändligt med röjningsuppdrag kvar att göra.

Planering. Bra att ha klart. Men nu vete tusan hur det ska kunna levereras. Vagnen står kvar i Hyttmarken fylld ordentligt med i huvudsak löv. Men i morgon Östhammar på eftermiddagen. Exakt samma tid som Återvinningen Årsunda har sin öppning. Onsdagar 13.00-19.00. Just nu ingen person som klarar av köra ned vagnen och lossa densamma. Får väl knuffa av lasset torsdag och lasta på igen nästa onsdag. Tyvärr.

Allente. Abonnerat genom Per-Ewert fram till sista juli – kanske. Betyder att jag hamnat i problemställning fr o m idag. Behöver med andra ord aktiv handling från Per-Ewert. Svarar inte på nummer ett, svarar inte heller på nummer två. Om det var en tillfällighet – men så icke.      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar