tisdag 22 augusti 2023

Kompott i blandad form

 

Blandat. Stundom ordentligt med vatten. Vräkte formligen ned. Men dessemellan väldigt varmt och vackert. Skiftningarna som blivit allt vanligare. Än är det si men än är det så. Knappast de här kastningarna förut.

Blott kolla lite i terrängen. Fortfarande är det på många ställen ordentligt med översvämningar. Vatten som bildar sjöar, där egentligen inga sjöar ska finnas.

Helt nytt för egen del. Fick ansluta med lärare och elever på Underhållsteknik programmet. Framstående utbildning på Centrum för vuxnas lärande, Sandvikens kommun. Fick följa med till studiebesöket på Wetterlings yxfabrik i Storvik. Mer än 100 åriga maskiner. Klart imponerad hur arbetet går till och vilken eminent kvalitet som avslöjas. Klart jag vandrade hemåt med en av deras yxor. Äventyrs varianten kändes som rätt.

Har fått upp smaken om och kring skogen. Så stoppet på Granngården hade sina dragningar. Insatser som kändes helt rätt engagera sig inom. Säkerheten går främst.

375 meter upp i luften. En verklighet för barn på väg mot skolan. Hängande cabinvagn. Räddningsaktionen – lyckades! Var dramatiska bilder som kablades ut över världen.

Hänger kvar i kriget. De ryska soldaterna. Men just idag har de uppenbart gjort stora förluster. Världens sympati hamnar helt och fullt på den ukrainska sidan. Precis som det ska vara. Frihet mot rysk diktatur.

Bilder och offentligheter avslöjades. I Ljusdals kommun där 40 årig pappa angreps tillsammans med Evert,14 år ung. Björnhonan var plötsligt och mindre angenämt så helt nära och gjorde utfall. Fick ned pappan på rygg under honan. Kändes som att sista stunden var slagen. Sonen, 14 år, upp på ryggen på björnen och matade slag mot dess huvud. Som bet sig fast i sonens arm och skulle avsluta striden. Under den fighten kunde pappan komma på fötter. Mata in nytt skott i loppet och därefter skjuta ihjäl björnen. En otrolig historia berättades i verkligheten.

Internationellt. Kärnkraftsverket med historisk kontakt Fukoshima släpper ut sitt radioaktiva innehåll direkt i vattnet. Radioaktiva avfall ger väl inte den bästa förutsättningen i havet. Men beslut fattats – denna äventyrliga händelse därmed inledd.

Opinions siffror. De större partierna seglar ifrån. De mindre partierna utan möjlighet få upp sina olika volymer. Kollar givetvis. Den gröna färgen klär så vackert över Australiens åkrar och lugn. I det historiska skedet så blev det ombytta roller från ena stunden till andra. Att själv ligga på 4,6 procent känns allt annat än rätt.

Fordras ta höjd. Många är det som följer med själv. Årsunda har helt tiden varit målet. Men rimligtvis stavas det snittar och visst fotarbete.

Inga farligare inkomster. Kommer uppmätas till 80 kWh per timme  Därmed sätter sig penningalakande gästerna  

Mer pengar. Givetvis. När jordbruket på ej vattendränkt mark letar sig hitöver. Då blir det några ambitioner för mig att verkligen skapa mönster, jämlighet och mening. Hoppas tuffheten håller i sig så att mina favoriter hissar spelplatser om i AIK respektive norra Hälsingland.  Fotboll en sak. Och så finns det ju onekligen antal medlemmar som verkligen slåss för att lyckas.

Lite Hyttmarken bestyr. Blandat. Torr och blöt. Mest blöt. Saker som måste fixas så morgondagens innehåll verkligen kan lyckas inom angivna timmar och minuter.

Men hem också för tabatan, måste jag deltaga i. Liksom vägarbetet där strax bortom, timmen därefter. En liten grupp men ack så naggande god. Trevlig stund som alltid. Intet är som väntans tider. Besked som kommer – eller inte. Möjligen enkelriktat. Men droppar kan ju ibland urholka stenar. Fast för stunden väntade nattsömnen.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar