måndag 28 augusti 2023

Kreativt möte

 

Dagen vandrade iväg. Men intrycken från kvällen gav mer av hopp och framtidstro. Inte alltid enkelt arbeta med samhällsbyggnadsfrågor. Men konsten att lägga fokus, prioritera är inte helt enkelt. Går kanske inte springa på varje boll. Men ändå visa intresse från var och en kring de frågor och synpunkter som lyfts fram. Skicka vidare till andra får inte vara vårt naturliga förhållningssätt.

Diskuterade även ledarskapet. Som måste vara tydligt oavsett var vi möter det. Tar vi en ledande roll så måste vi också arbeta på det sättet. För riktning och delaktighet. Handlar om politiskt inflytande. Och även nyttja detsamma. Klara av också som en form av grundsten svara på varför. Varför jag, varför den enskilde valt tillhöra den här grupperingen. Klara av samtalen, dialogen. Men också förstå att alla beslut inte gillas av alla. Men ändå inte böja oss för några militanta motståndsgrupper. Inse att i alla beslut finns en åsikt. Och tas beslut så är det alltid någon, några som bildar motstånd. Skriker högt, närmast hotar. Inte det roligaste klimatet – men mod är också en ingrediens som behövs i beslutsstadiet.

Identifierade också tydlighet, mod, ledarskap. Det senare så oerhört viktigt. Alla behövs vid årorna samtidigt som vi identifierade fyra nyckelpersoner som har fyra avgörande roller och som måste krypa fram och ta ansvaret utåt. Dessutom den femte som har ledarskapet i sin roll – formera gruppen – se till att arbetet är koordinerat och synligt. Men så viktigt – alla måste vara med och hålla i årorna. Känna delaktigheten och få kredit också för sina insatser. Delar i ett framgångsrikt lagbygge. Där måste finnas med prioriteringar. Ta sina uppdrag på allvar. Delta.

Ledarskapet visades också upp under kvällen av de två som höll i manuskriptet. Gjorde ett utomordentligt arbete. Genomtänkt. Strukturerat. Ett föredöme. Gjorde kvällen till närmast en team building afton.

Klart att eftertanken gick till de som inte var med, inte kunde vara med, prioriterade något annat. Hur ska de kunna komma in i det här?

Morgon utfärd. Upp till Hyttmarken, plocka bort alla de där äpplena som fyllt gräsmattan. Inte mölja ned med klipparen. Köra klart gräsmattorna som inte helt klipptes igår. Rena rama teambuilding arbetet. Till och med nöjd med resultatet. Tillfredsställelsen var hög.

Blev Sandviken utflykt. Vackert över sjön, rena rama turist vägen. Men allt svårare se horisonten numera.  Några byggen som skymmer och i övrigt tydligen fullt tillåtit med ogenomskinliga staket. Blir istället för utsikt mer som att åka i en korridor. Heter väl samhällsplanering det också.

Ekonomi. Hade behov av kompetens. Och fick den också serverad. Greppbart och dessutom seriöst, liksom ödmjukt. Kompetens har många olika parametrar i sitt sköte.

Ingen träning. Men istället en – för kort – promenad. Måste ha mera av varan. Varje dag. Serverat i insikt och se utmaningarna som något positivt.

Hålla ihop grupp, förening, organisation. Nu på plats efter mängder av motsättningar. Leksand IF har ny styrelse på plats. Och samtidigt eliminerat valberedningen helt och hållet. Intressant se om det här inbördeskriget bidrar till större svårigheter få bra resultat i vinter. Kalle Anka hitintills.

Till slut – dags för sängen. Nya positiva och kreativa drömmar som tillåts byggas upp. Har inte frågat om tillåtelse – men gör det ändå   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar