onsdag 9 augusti 2023

Hans fortsätter

 

Fortsättning följer. Hans tydligen konstant närvarande. På något speciellt sätt. Storm, regn eller andra konstigheter Men klimatförändringar – icke. Som Oraklet lägger ut på Facebook, konstant.

Inte så där intensivt regnande här hemma. Inte så där blåsigt. Men rapporterna om problem står som spön i backen. Kollar mig även runt och ser uppgrävda källare. Troligen kopplat till det här. Markerna mättade när det fylls på med mera mängder.

Blev lite av varje. Men två resor till Återvinningen. Väl lastade vagnsläp. Fallna äppelträd. Klart hemmavid men i Hyttmarken får det väl anstå till kommande onsdag. Innan allt är bortkört. Slitigt för en lat kropp.

Morgondagens program inte fyllt i ännu. Men har ju teamsmötet direkt från Melbourne över lunchtid. Skulle tro det blir en hel del fotbollssnack. Fast lite olika färgat. För mig Blått och Gult. För Joanne Gult och grönt. Oroligt hur nära man kan komma varandra trots det sanslöst långa avståndet.

Intensivt samtalande idag. Kring händelser. Olika former av vägskäl. Val av väg. Eller till och med ibland inget val över huvud taget. Som vanligt fordras klartext för att över huvud taget kunna välja. Prata runt ger ju ingen klarhet. Behöver ju inte vara så j-la tillkrånglat. Veta vad man vill är en del, handling den andra för att nå resultat.

Tio nya kärnkraftverk färdigställda till 2045. Regeringen av idag. Inget kritiskt tänkande. Inget om kostnader och risker. Men istället, hindra kommunerna få nyttja sitt veto! Vem fasen vill ha ett kärnkraftverk uppstoppat i häcken? Hur få fatt i uran utan att bryta själv? Tydligt vilka som har en form av monopol av det radioaktiva ämnet.   

I den kriminella världen. Igår avslöjades att regeringen tänker köpa fängelseplatser utomlands. Trots de problem som kan förutspås. Idag avslöjas planerna på dubbelrum i varje cell. Och även här kommer problembilderna till synes. Hela svenska kriminalvården stora möjligheter att haverera. Riskerna ökar i lavinartad takt.

Blev ingen riktig utvärdering av arrangemanget Hembygdsgårdarnas dag. För få på plats på vår egen Hembygdsgård. Men genomgång av gårdarna hans med. Även det intressant. Själva uppföljningen fick hänskjutas till nästkommande onsdag istället.

Närmar sig fort. Fredagen med en mycket, mycket viktig division tre match. Årsunda IF på hemmaplan känns närmast större än fotbolls VM. Måste in antal tre poängare så det inte blir en desperat höstavslutning.

Fast klart att förmiddagsmatchen från nya Zeeland är stor, världen över. Ser att jag med stor säkerhet kommer missa densamma. Initialer i fokus, FBE. En process som jag med stort intresse följer.

Försäkringsbolagens drag framledes. Neka ersättning för översvämningar. Alternativt mycket, mycket högre försäkringspremier. Problembilden förstärks där det finns kommuner som ger tillstånd till att bygga på känsliga områden. Klart det fordras kompetens, eller i vart fall borde fordras.

Mittwoch slut och blickar fram mot ny dag, ny morgon, nya möjligheter. Fast redan nu tydligt att jag blir upptagen i morgon kväll. Missar tabatan. Med ett mycket stort tyvärr skrivet med stora bokstäver.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar