torsdag 24 augusti 2023

Från det ena till det andra

 

Intern dödsdom verkställd. Torde vara sanningen när Prigozjins plan störtade utanför Moskva. På väg mot Wagnergruppens högkvarter i S:t Petersburgh. Har ju ställt sig upp emot Kamrat Putin och då är livet starkt förkortat. Nu blir frågan vad som händer med den brottssammanfattade gruppen. Någon som tar över? Är det rysk general himself? Upplöses gruppen? Går den in i ryska armen? Det är problem i kommunistiska diktaturen!

Problem i spanska fotbollslandslaget damer. Förbundskapten som tar ett kraftigt tag om en kollegas bröst, ordförande som kysser en av spelarna över munnen. Givetvis handlar det om män. Frågan kvarstår; kan de ha sina uppdrag även i morgon?

Finns ju en försvarsadvokat ledig. Donald Trump har ju sparkat sin egen. Kanske personen inte kan leverera annan bild av Trump än den han faktiskt är? Donald Duck eller Donald Trump? Var finns skillnaden?

Uppror som lyfts fram. 25 modiga Liberaler uttrycker sitt ogillande av(L) tydliga samarbete med Sverige Demokraterna. 25 framstående personer, men knappast någon från Gävleborg. Måttet är rågat för så länge sedan. Johan Pehrsons svar; förbjuder kontakter med media! Tidigare ansågs Liberalerna vara ett liberalt parti!

Uppmärksammas mycket positivt. Gävle kommun. Utses vara den kommun med snabbaste handläggningen av detaljplaner. Snabbast i Sverige. Något vara verkligen stolta över.

Samma kommun. Bygger kraftigt ut busshållplatsen i Hedesunda. Med väl fungerande service och logistik kan ju kollektivtrafiken bli ett mycket hållbart alternativ till bilen. Borde vara självklart; går det där borde det gå här.

Tvångsomhändertagna. Nu även 14 åringen hittad mördad. Klart det sätts fokus – med rätta – på socialtjänsten i aktuell ort. Växer säkert fram allt flera misslyckanden.

Uppror i Solna AIK ishockey. Varit en aktion för att få med fansen till invigningsmatch vs Brynäs. Men nu klargjort att det för dagen endast handlar om att få bruka 150 platser. Gå på hockey -där det händer. Men utan biljetter så är det ju inte möjligt över huvud tagit vandra iväg. Nedsläpp den 22 september.  

Intressant. Hela förmiddagen få ta del av framtidsplaner som utgår från Strandbaden. Känns väl genomarbetade. Ordning och reda och samtidigt pilbågen ordentligt spänd.

Hal is med slipade medar. Ikväll Brynäs Hockey i Karlskoga. Några spelare som inte är på plats – ännu. Men serien börjar ju inte förrän 22 september. Men redan då aviserat problem vs Solnas AIK som tänker sig mobilisera ordentligt och komma upp till Gävle med många fans. Säkerheten först. Betyder för tillfället blott löfte om 150 platser. Trycket är så oerhört mycket större. Hur många det handlar om i slutändan? Men stämning i hallen lär det definitivt bli. Och givetvis tre Brynäs poäng. Redan beställt. Men kvällens resultat? 6-5 förlust nere i Karlskoga!

En sen och något förkortad rapport från möte i Socialstyrelsen. Hur saker och ting hör samman och hur beslut tas. Och hur de rättssäkerställs.

Kortare träning ikväll. Tabatan utsatts för regn. Men bra få till lite rörelse i varje fall. Lite är alltid mera än ingenting.

Vildmarksvägen. Vad det nu är för något. Men i alla fall dragit till sig intresset från Anna-Greta och Karin. Bara önska dem lycka till. Och få se hur lång tid äventyret kommer sträcka sig.

Följer givetvis friidrotten och äventyren i Budapest. Att koppla upp sig varit verkligt enkelt men svårt föra dialog fullt ut i områden där Internet ligger nere. Bra veta att det finns problem på vissa ställen. Och förstå att återkoppling möjligen kommer på Klartext under fredagen.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar