tisdag 15 augusti 2023

Inget mera guldgrävande

 

Närmast hysteri. Tagits till allas hjärtan. Skapat den där himmelska stämningen som kanske aldrig förut. Svenska fotbollsdamerna på världsmästerskapet på andra sidan jordklotet. Visat upp et så moget spel enligt modellen bäst när det gäller. Och nu gällde det verkligen. Semifinalspel och upp till bevis. På Aucklands arena och hade säkert också favoritskapet genom at man har varit obesegrade. Medan motståndarna Spanien till och med hade en förlust på 0-4 mot Japan i bagage. Dessutom ett Spanien med inre meningsskiljaktligheter. Ett antal storstjärnor som stannade hemma på grund av att de inte kan acceptera förbundskaptenen.

Men som det rullade igång! Total spansk dominans första fyrtiofem minuterna. Men chanser fick också svenskorna till. Inte så där helt giftiga. Och halvtidsvila med ett 0-0 resultat. Avgörandet skulle komma. Och tyvärr var det i favör Spanien. Behövdes VAR granskning då bollen passerade en spanska som skymde svenska målvakten i offsideläge. Men mål och därmed ute ur turneringen. Trodde nog vi alla. Men några minuter före full tid placerades bollen in och Sverige hade kvitterat. Jublet kom säkert över hela landet. Uppspel efter avspark. Något onödig hörna. Spelades snett tillbaka och utanför straffområdet kom hon. Spanskt avslut med tryck i. Svenska målvakten såg bollen hela vägen men lät den passera mellan fingrarna och ribban. Oavsett målvaktstavla så var det bara att låta sanningen sjunka in. Det blir ingen VM final på söndag för de våra. Istället redan klockan 10 på lördag chans till bronset i tredjepris matchen. Svårt låta förlusten sjunka in!

Visst var det många som samlats en sådan här dag. Runt i hela landet. Olika konstellationer. Fotbollsarenor, restauranger. En svensk högtidsdag. Hamnade själv på en kombinerad fotbollsgemenskap och brunch på Strandbaden. God stämning. Men avslutet var blytungt och så svårt att ta in.

Inte glömma. Men väl bygga upp en stark revanschlusta. Försöka få till den där sju-tusan-jäklar stämningen till på lördag. Och knipa tredjeplatsen och därmed medaljerna. Har man åkt så långt borde det finnas en revanschlusta i att få med sig australiensiska metaller. Även när det inte blev guld så kan det ju handla om brons. Däremot finns ingen anledning ta med sig hem uran från Australien. Låt skiten ligga nere i underjorden och ta inte upp det strålningsfarliga materialet. Vi klarar oss gott på vatten, sol och vind.  

Skolans situation. Kränkningar. Psykisk ohälsa. Mobbing. Så tydligt vad som fordras. Synligt ledarskap. Rektor som inte gömmer sig i ett administrativt rum. Som kan elevernas namn, som tar lektioner själv. Skulle vara så enkelt genomföra. Märks också att där så fungerar så blir det också positiva resultat. Liksom skolor där det finns en socialsekreterare som sköter den mesta kontakten till föräldrar – och elever – på fritiden. Borde vara självklart. Men – inte alls genomfört där jag själv har insyn. I allt detta finns det som heter näthat. Initieras av så många – olika personer. De som agerar liksom en riksdagsman från området som har mästerskapsbälte i att sprida skitsnack. Att de blott orkar agera som heltidsengagerade dyngspridare.

Fokus under tid på Donald Trump. Ständig gäst i rättegångssalarna numera. Åtalen som kommer fortlöpande. Men den här sortens mörka kraft som Trump står för ökar i opinionssiffrorna! Och visar väl närmast hur sjuk världen har blivit. Åtalad nu i 95 olika brott. Rekord i sig självt.

Kvällsuppdrag. Speaker på dammatchen i division tre. Årsunda Kraft Arena som var mycket regnig just denna afton. Hemmalaget vs Högbo AIK. Blev så småningom en slutsignal och hemmalaget som vinnare med ganska klara 7 – 0. En blå/gul framgång i varje fall.

Fyller på morgonens timar med planerade åtaganden. Givetvis också fighten Australiens Matildor vs England. Kommer hålla mig fortlöpande uppkopplad med Joanne. Hon är så himla segersäker redan. Då kan man slå sig illa! Ödmjukhet har ingen tagit skada av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar