lördag 19 augusti 2023

Släkt med känslor

 

En sådan där mycket, mycket tidig morgon. Vakna med fullt ös och en hel del Rock´n roll. Som det är at ha med Lou & Ilse ned till Åkersberga. Ligger nere men de hittar ned och drar igång dagen ljudligt. Men också helt fantastiskt, härligt. Ger grogrunden till en ny härlig lördag. Och då är det ju bra börja väldigt tidigt.

Allt efter vaknade huset till liv. Matheo igång och då måste ju också Nils-Olov upp. Leonie rena rama sovmorgonen. Kom upp först vid sju snåret. Men sedan maxades leken och jakten ordentligt. Delaktigheten på max blott genom att vara i närheten, följa dem med blick och öron.

Matchernas dag. Klassiska Vita mot Svarta på ERP Monitor Arena. Finns möjlighet följa på nätet. Om tid och annat utrymme prioriteras. Så positivt att Matheos napp, nappar bär Brynäs Hockeys klubbmärke.

Men det som hela Sverige är laddat för torde vara bronsmatchen med stor bokstav. Där borta i Brisbane. Sverige versus Australien. Långt uppsnack, stora förhoppningar. Men glöm inte individuella skickligheten i Matilda gänget. Hemmaplanen inför 50.000 åskådare. Betyder också trycket på domaren även om vi måste utgå från att densamme har betydligt högre klass än brasilianskan som dömde svenska matchen mot Spanien. Med justare uppträdande.

Fungerade också följa matchen från Åkersberga soffan. Sverige stod där som hemmalag i Australien – mot Australien. Och naturligtvis uppträdde de i rena rama Årsunda färgerna. Blått och gult. Laddade – motiverade tog man direkt hand om taktpinnen. Kanske i turneringens bästa insats. Och dagen till ära med en juste domare. Nog så viktigt. Bronsmedaljerna fick därmed följa med tillbaka till Svedala. Resultatet skrevs till 2 – 0. Borde bjudas upp till folksamling i hemkomsten. Trots terrorhotet.

Intensiva dagar med Lou och Ilse – när de nu får tillfälle leka och busa med Leonie och Matheo. Inkluderades med en längre promenad där det visades upp, togs in, anmälningar till dansundervisning. Fanns en åldersgräns så det gällde Leonie och Ilse. Danstjejerna fick skjuts till dansanläggningen. Medan vi övriga promenerade dit. Med två barnvagnar och så småningom två sovande mindre – Matheo och Lou.

Lou vaknade upp när vi skulle beställa gigantiska glassar. Kände lukten påstod hon. Åt så gott vi orkade. Men lassen var väldigt stora så en stor del fick helt enkelt slängas bort. Men givetvis; gott var det nu också.

Fyllde på med den där lekparken också. Så att det inte blott var Leonies egen lekpark som det lektes i. Fyllda timmar möttes sitt slut innan vi återvände mot Gästrikland. Kändes både och när Leonie släppte sina tårar då. Men även positivt at få bekräftat hur kusinerna gillar varandra. Och om några veckor blir det repris igen.

Starka insatser. Gefle IF plockade tre poäng vs Örebro. Årsunda IF:s andra lag vann igen i femman och toppar klart serien, nu på högsta stegen för att få spela division fyra kommande säsong. Behövs givetvis nytt kontrakt i trean för första laget.

Och även- klassiska vita mot svarta. Brynäs internmatch där också NHL proffsen luftas. Så fyller man ERP Monitor Arena! Här finns det verkligen hockeykultur och stort hjärta för klassiska laget.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar