fredag 25 augusti 2023

Keeps falling

 

Rätt som det regnar så böjar det regna. Och har varit så under så lång tid. Marken är helt mättad. Därför kan det bli så dramatiskt med nya regnväder. Varning detta veckoslut – också. Kan komma över femtio millimeter då. All varning går fram och åter mellan röd och orange variant. Klart det måste planeras framåt. Förebygga är alltid väl och god ambition. Här finns det mängder att göra. Inklusive lägga ansvar där det hör hemma. Samverka är ju också ett ord. Enkelt stava till men innehållsmässigt så himla svårt tillämpa. Exemplen står som spön i backen.

Björnjaktsrapport. I Gävleborg tillstånd skjuta bort 140 björnar. Och banne mig – kan mycket väl uppnås. Men nu kom rapport två och tre in. Jägare som attackerats av björn med skador till följd. Hur allvarliga de är vill inte berättas till media. En farlig jakt med andra ord.

Inte förstå. Gäller så många. Miljöministern nu KU anmäld utifrån sina påståenden om tio nya kärnkraftsverk i Sverige. Hennes uttalande som av en händelse borttagna från nätet. Päron uttalande.

Nedstänkt nu. Kärnkraftsverk Oskarshamn reaktor nummer tre. Ingen vet anledningen. Hemligstämplat ha någon som helst insikt i förintelsens kraftverk. Kommentarer kommer väl från Gävles egen Guru.

Morgonens teamsmöte, bostadsfrukost. Så sårbara vi är i samhället. Vår beredskap finns näppeligen. Fanns till viss del före 1989 respektive 1991. Men då skrevs verkligheten om totalt. Behövdes liksom inte sedan Berlinmuren rivits, sedan Sovjetunionen upplösts. Skyddsrum gjordes om till lagerutrymmen. Värnplikten avskaffad. Men går ju inte blott titta hur det var ”förut”. Mycket har ju hänt rent internationellt. Nu även fullt möjligt med cyberattacker och fake news a la självutnämnda snedseglare. Finns några kommuner som är föredömen hur de arbetar – och gör det tillsammans med sina kommuninnevånare. Fast många är de inte alls.

Samtal, dialog. Fått förmånen vara med i samtalen mellan Arbetsliv, Individ- familjeomsorg liksom Arbetsförmedlingen. Varje möte kommer det fram något nytt. Och när man bemöter varandra med respekt och värme så uppstår alltid något kreativt.

Respekt söker Mikael Ymer efter beslutet om avstängning 18 månader. Han har missat tre möten med dopingkontroll. Överklagat – tas inte upp ändå. Nu har Ymer beslutat lägga ned tenniskarriären. Därmed vandrar kvaliteten på svensk tennis många år tillbaka. 24 år och slut.

Respektfullt samtal kring vattenfrågorna i kommunen. Möte allra högst uppe i tjänstemanna hierarkin. Kände att det fanns mycket kunskap bakom. Och som i andra seriösa sammanhang. Utrymme för eftertanke och mätmöjligheter. Naturligtvis måste vi möta varandra ytterligare gånger. Respekt var ju ett av orden.

Vatten – livsmedel, moms 12% eller något annat moms 25%? Också en fråga som belyses. Men många flera var det. Avgränsade objekt som belystes oss emellan. För det var ett mycket professionellt möte. Antal frågor belystes. Antecknades några som vi ska gå djupare inom. Och några enstaka där det fordras en mycket längre process.

Kors i taket. Besök av Maria och Rune. Borde. Men kom ju just hem. Har dem gärna som välkomna gäster. Säkert massor av klokhet att belysa. Känns som jag bara vet det! Allt för knopp och kropp. Föredöme en speciell plats flertalet kilometer utanför själva byn. Och i morgon är det ju lördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar