torsdag 17 augusti 2023

Från det ena till det andra

 

713 miljoner. Beräknat som minus i mars månad. Vad som har hänt därefter? Finns säkert någon handling signerat från majoriteten i Region Gävleborg. Kring ekonomi, tillgänglighet och kvalitet. Fordras egentligen kvalitet för att hålla i ratten. Nu verkar det mesta styras med löstagbar rattmuff? Underskottet i hela region Sverige beräknas till minst 20 miljarder kronor.

Annan förmiddag. Kort men alltid spännande morgonbesök av Robin & Pärra. Fortsätter enligt modell Snillen som spekulerar på tisdag morgon.

Blev en lång skogsvandring hela förmiddagen tillsammans med Carl-Henrik. Följde appen We Hunt och tog oss från pass till pass. Finns ett antal åtgärder att sätta in. Röjning det mest efterfrågade. Skogsfåglar som visade sin uppmärksamhet men enbart ett rådjur som studsade upp fem meter från oss. Skogsluft för hälsan kopplad till skogsvandring för kondition. Borde vara det mest hälsosamma sättet.

Trevlig lunch. Strandbaden bjöd på sitt främsta leende. Och att flera redan hittat tillbaka till badstranden och svalkande vatten över huvudet.

Startknappen intryckt för arbetena efter våra vägar. Kvällens avstämning så att alla bitar faller på plats. För är det inte det ena så är det säkert det andra. Allt efter känt mönster.

Första etappen i det mesta redan färdigställd. Eleverna kommer ju redan på måndag. De synpunkter på bygget som kan framställas finns redan på papper. Bläcket kommer aldrig bli oläsligt. Bygger på respekt, funktionalitet och ärlighet.

Länge-sedan-sist. Men idag brummade det till. På motorcykel Reidunn på väg norrut. Men det där djupare samtalet fick hållas på tre – och utanför mig själv.

Uppmärksamhet i trafiken. Givetvis. Men varje dag nu uppmärksamhet mitt i en form av terrorhot. Signaleras ut. Något tragiskt att vi bäddat för detta själva genom bristande ledarskap.

Så var det is på riktigt. Med domare också. Första matchen i Hudiksvall är inte ovanligt. I fjol var det mot Timrå. Men nu mot Hudiksvall!! Annorlunda men som första träningsmatch kan det vara givande i varje fall. Och samtidigt lyckliggöra norra hälsingar. Nog så viktigt. Brynäs som laget för hela länet, hela landet.         

Så är arbetet igång. Med förbättringar av våra vägar i Årsunda. Också efter dialog med Sandviken Energi Vatten. Att de inte planerar någon som helst uppgrävning av våra gator. Vi har tagit beslut om insatser utifrån prioriteringar och ekonomi. Mail ikväll – gjorde mig upprörd. Måste klargöras per i morgon. Den, de som har ansvar måste också leva upp till detsamma.

Igår Uppdrag Granskning som avslöjade hur vissa riksdagsledamöter helt klart ljuger om boende adress för att kunna lyfta traktamenten och andra ekonomiska förmåner. Idag tydliggörs skillnad mellan judar och muslimer, signerat av inspelat uttalande Carl B Hamilton (L). Partiledarens försök idag: Han menade inte vad han sa! Ridå.

Vilken propaganda. Triangelspel med kreativitet hela matchen. Årsunda IF pojkar 16 vs Ludvika. Stannade i resultatet 4-0. Men också tidig förklarad serieseger. Uppdraget; förädla vidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar