torsdag 24 november 2016

Vilken mörk kväll

Klart att mörkret drog in, ikväll ordentligt. Lagt så oerhört mycket tid och kraft på alla de möjligheter som skulle finnas med ny regional indelning. Samtidigt som jag var fullt medveten om alla konservativa röster som var emot. Alla som sprider ut skrönor eller än värre och låtsas som om det vore sanningar. Finns tydligen personer som gravt olika förutsättningar är en väg att fortsätta vandra på. De som är rädda för att förlora sina politiska uppdrag och inte ser möjligheter i morgondagen. Och så där helt plötsligt så segrar dysterkvistarna.

Ibland har storleken betydelse. Finns en viss skillnad på Västra Götalands dryga 1,5 miljoner invånare mot våra 282.000. Stavas muskler, möjligheter. Eller då en framgång för partiet som har röststarkt pratat om för stora avstånd medan kvällens upplösning av förhandlingarna för dem framåt mot sin dolda agenda; förstatligande av sjukvården.

Känns dock bra ikväll. Att inte ha egen flaggstång. Så jag behöver inte bry mig om att gå ut och hala flaggan till halvstång. Skulle ha varit guld värt att få sitta med intill förhandlingsbordet och lyssna in själv hur de s k förhandlingarna gick till. Vad det hela bröts ihop för – anledning. Läser in vad jag fått mig skriftligt till hands. Svårt förstå vilka konkreta punkter som skulle vara omöjligt lösa. Centerpartiets största decentraliseringsprojekt – ända från 1970 talet – nu punkterat! Så mycket punkterat även för vår kommuns södra delar. Hade ju redan lagt upp skisser för infrastruktur, kollektivtrafiksträckningar. Där skulle onekligen Österfärnebo/Gysinge få bli det nodet det finns möjligheter till. Eller nu – som det hade funnits möjligheter till!

Punkterat är knappast opinionssiffrorna för SD. Dalade lite – så då var det dags skicka ut denne Ekeroth igen och smälla på i krogkön. För att få än mera av sympatiröster från något som är så oerhört svårt förstå sig på! Finns det någon form av sociologisk undersökning som kan förklara detta? Ju fler händelser utanför det godkända – ju större sympatier.

TV4/NOVUS väljarbarometer I November;  M: 23,1 (+0,2), L: 5,6 (-0,1), C: 8,0 (-0,3), KD: 3,0 (+0,1), S: 26,6 (+0,4), V: 7,5 (+/-0,0), MP: 5,1 (+0,6), SD: 17,8 (-0,9) Alliansen: 39,7 (-0,1) V+MP+S: 39,2 (+1,0)

Blir ju alltid en ny dag, i alla fall. Som följer på den andra. Fast inte alltid på samma tema. Men så idag. Dag 2 i regionfullmäktiges vandring på novemberstigen. Inte så mycket över så det blev definitivt inte heldag efter tidigare planering. Men hann i varje fall med uppropet, närvaron.

Ren biodiesel ökar snabbt på den svenska drivmedelsmarknaden - Allra bäst går HVO, plus 115 procent  hittills i år.

Biodiesel i ren form ökar snabbt på den svenska drivmedelsmarknaden. Användningen av ren HVO-diesel ökade med 115 procent mellan januari och september, medan användningen av ren rapsdiesel (B100) ökade med 18 procent under perioden. Det visar Svebios analys av SCB:s statistik över drivmedelsanvändningen för fordonsdrift i september. Verkar ha vuxit fram en medvetenhet. Tänk om medvetenheten också innebär kunskaper om eldrift, vätgasdrift. Det som definitivt ligger i framkant. Intressant kvällsdiskussion. Med vårt partis energi expert. Fast helt gemensamma synpunkter har vi tydligen inte. Det gör kommande möte än mer utmanande.

Blir en intressant fredag. Heldag kring kollektivtrafiken och dess möjligheter. Samt hel väg dit och åter med vår kommuns infrastruktur expert. Tänker verkligen göra ren öronen och definitivt suga in mig all lärdom.   

Spännande kväll. Brynäs på utflykt till Påge-land. Eller Bjynäs som det kanske skorras där nere. Målsnålt. Ledning på slutet tappades så himla onödigt bort till en 2-1 torsk.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar