lördag 26 november 2016

Dynasti förbi


Legend, vissa med aktning. Vissa på grund av andra anledningar. Ett namn som ständigt dragit ned känslor – olika former av känslor – det är onekligen Castro. Fidel med cigarren. Idag meddelat att han gått ur tiden. Hjälte hos vissa och hatad hos andra. Annorlunda land som försökt hela tiden alliera sig med forna Sovjetunionen. Hållit landet i ett järngrepp. Inte tillåtit någon form av oliktänkande. Handikappade deporterade till Florida. En väldigt låg levnadsstandard.


Satte av några timmer uppe hos mamma. Blev några fönster gjorda i varje fall. Fast flera väntar och kanske borde bli berörda redan i morgon. Nedervåningen borde jag i varje fall hinna med. Övervåningen får bli överkurs. Men så är det alla gardiner också, alla ljus och säkert mycket mera.


Blev samtidigt att följa den riktiga skidpremiären från Finland. F d Silver Stina blir allt mer Guld Stina. Känns ordentligt i känsloroten när hennes glädje sprider sig rakt genom TV-rutan. Norskorna fick agera ramar på prispallen. Så nära final race för Emil också. Alla dagar i veckan så hade det blivit diskvalifikation när man byter spår och kör över motståndarens skidor. Utom när det handlar om en norrman förstås. Och därmed; norrman i final, Emil utslagen. Fast det är senare det räknas, VM i vår i Lahtis.


Rofyllt trots absolut snöfritt. Rofyllt på kyrkogården. Var inte många gravar som saknade ljus. Mäktigt och en påminnelse om at saker och ting har ett slut. Eller möjligen tar vägen någon annanstans, dit vi inte själva vet.

Fanns möjlighet gå ned på Tabata. Som det vanligtvis nu är på lördagarna på Strandbaden. Men har inte blivit något efter hemkomst Azorerna. Och det var för flera veckor sedan. Förkylning som inte ger med sig, men just nu framförallt muskulärt öm rygg som jag inte vill belasta. Eller om det egentligen handlar om latmaskens ömhet.

Ömhet på annat sätt. Den ungdom som slogs medvetslös i natt i centrala Sandviken. Slogs medvetslös med järnrör. OBS, var inte Malmö eller Stockholm! Känns mer än obegripligt. Halka, kanske. Verkar ha varit en allvarlig sådan på Gysingebron. Omkörning och sladd är väl förklaringen. Det som kan förändra ett helt liv.

Allt höjs, priser som går upp, sakta men säkert. Men lite av rekord torde det vara när väl tomträtterna i vår egen residensstad ökar med 19.000 procent. Men klart at något måste gå upp när det verkar som att nybyggena ute på Alderholmen sakta men säkert sjunker. Skyller på för dålig pålning ute på utfyllningsmassorna. Blir säkert bättre efter påbjuden politiskt beordrad utredning!

Tog lång tid för Åkesson innan han lyckades placera in en egen kommentator i TV. Klarade det så småningom i TV4 när en speciell Oscarsson fick utrymme. Går politiskt in och föreslår stängda Europeiska gränser och ett rejält stopp av islamism.

9 skåningar borta. Trodde på enkel match. Men blev tufft in i det sista där borta i Ängelholm. Innan Rögle Bandy Klubb kunde vältas ned och Brynäs plocka hem de där tre poängen. Skönt, inga poäng på Skåneturnén, hade skorrat illa.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar