söndag 20 november 2016

Så var det nätter

Och så var det nätter. Men också dessa nätter. Absolut säker på att jag aldrig haft den här enorma muskelvärken, längst ned där i ryggen. Muskulärt säkert efter att ha suttit så helt fel i Högbo. Känns som att en kniv skulle stickas in. Och måste ha funnits många knivar – natten lång. Ynkligt eller möjligen ömkligt. Inte en blund natten igenom. Hopplöst. Och än mer när det inte släppte dagen igenom. Det där med medicintrillande, har aldrig varit min grej. Men nu i varje fall intutad antal gånger Alvedon. Gruvar mig för natten.

Gick inte ens gå och dagdrömma. Tankarna bara strömmade iväg – åt alla möjliga håll och kanter. Var lång tid tillbaka som det vankades någon form av motion, eller i varje fall promenad.

Den där långa listan med saker och ting som skulle hanteras. Den blev definitivt inte kortare. Inte en enda punkt som kunde strykas. Av kända anledningar.

Inte mycket ryggont i Helsingborg när laget med mycken möda och stort besvär kunde säkra nytt allsvenskt kontrakt (borde ha varit!). Detta i andra kvalmatchen vs Halmstad. Lite aktiv hjälp behövdes dock av domaren som totalt missade en klar hands. Som i så fall kunde gett HBK ledningen i matchslutet. Än längre in matchslutet kvitterade ändå Halmstad på en tydlig straff, kyligt ditplacerad. Och därmed så försvann det ovan skrivna. HBK fick än mer krafter och kunde i matchminut 90+1 trycka till vinstbollen. Och istället upp i allsvenskan med Halmstad - och ur allsvenskan med det klassiska Helsingborgs IF. Tufft för så många och kanske allra tuffast för tränaren Henke Larsson. Dunder och brak. 

Efter full tid kom de in. De s k Helsingborgsfansen som maskerade gick till attack mot unge Jordan Larsson. Slet sönder hans dräkt. Och smällde tydligen på honom något slag också. Som en markering att han inte längre är önskvärd i HIF tröjan. Stor risk att huliganerna dominerar med sitt kriminella agerande. Helt fritt fram då Olympia var fritt från polisiära resurser.    

Tragedi – matas alltid på. Verkar som media fått nog av Aleppo och Mosul. Helvetet på jorden (finns undantag som från Expressens Magda Gad – hur står hon ut?). Nu 120 döda i tågurspåring Indien – också ofattbart. Men inte i dignitet av det ständiga dödandet i de två andra städerna. Mycket handlar om ondska. Ofattbar ondska. Men bakom allt, alltid kamp om tillgångar. Skaffa sig för eget bruk.

Sympati, partisympatier i november hemmavid. Allt taget från Sifo; (S) 27,5% -1,6, (V) 7,5% +0,7, (Mp) 4,4% -0,3, (C ) 8,7% +0,4, (M) 23,1% -1,9, (L) 6,5% +1,1, (Kd) 3,5% +0,7, (SD) 15,8% -1,0. Vad det här nu är värt – när det väl gäller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar