onsdag 30 november 2016

Fly me to the moon, om nu skatterna blir rimliga


Ensamstående, ensamstående med två katter. I varje fall för några dygn. Gäller klara ansvaret, ut och in nattetid. Gick bra i natt. Får nytt förtroende kommande nattetid. Med den passusen att de måste vara uppe tidigt i morgon. Har ju en bilresa ända till Hällefors på programmet. Och måste åka väldigt tidig morgon.


Den här morgonen blev det kortare bilresa. Ledningskontoret Regionen. Hann ta del av morgonnyheterna och det där med att afghanska myndigheter hotar med att inte ta emot de personer som Sverige och vår regering aktivt utvisar till flyktingarnas hemland. Oavsett om de kommer därifrån eller inte, oavsett hur förhållandena ser ut. Men så här är det väl under 2000 talet. På 1900 talet handlade det mer om den enskilde människans okränkbarhet.

Samma erfarenheter som tidigare. Vissa personer går det inte övertyga, inte föra ett konstruktivt samtal med. De som målar med svart färgsättning och därmed vill ha stöd från alla de som är fyllda av rädsla. Fordras ingen debattkunnighet, ingen kompetens, ingen insikt – enbart förmåga att inte förstå, enbart skapa rädsla. Seriefigur för vilken bygde tecknare som helst.

Eftermiddagen destinerad till samtal. Samtal med person som verkligen kan vrida och vända på frågor, idéer. Så att saker och ting förädlas. Tacksam för alla gånger vi kan ha våra samtal. Växer intellektuellt, varje gång.  

Hyckleri. Åter insatt, denna gång handlar det om klimatskatt. Som ska drabba flygresor – och främst de som har avstånd. Säkerligen något som de flesta förstår men som ska nyttjas för att få ett speciellt parti på kartan igen. Det parti som åkte runt med en kolbit före valet – och efter valet istället sålde ut brunkolsbrytningen till ett tjeckiskt företag. Nu försöker man med plakat-politik återta någon form av miljöengagemanget kring at avgiftsbelägga flyget och därmed lägga cirka 2 miljarder på svenska folket för att klara en miljöpåverkan i storleksordning 1-3 promille av vad som måste åstadkommas inom området som är klimatpåverkande. Landsortshämmande partiets strategi! Försöker dölja förslaget i budgeten som man hoppas ska få gå igenom. Enligt det där gamla löftet att inte sänka minoritetens budget. Nu utmanar man verkligen det s k löftet. Lite ojust av TV2 att låta Bylund utsättas för Anders Åkesson, som effektfullt drog ned byxorna på den s k ministern.

Mosul. Krig att följa – men så svårt förstå hur enormt det drabbar den enskilde, drabbar civilbefolkningen. Ingen mat, ingen värme, inget av precis allt. Kryddat med det urskiljningslösa dödandet. Staden kommer helt naturligt återvinnas – frågan är vad som kommer hända därefter.

Ingen bock i år. Klart nu att någon bock i Gävle kommer inte bli återuppbyggd. Inte i år i varje fall. Jultraditionen som brändes ned direkt. Blev inte någon familje- och barnupplevelse. Enbart ett svart skelett som nu är bortstädat.

Tog mig en spruta. Kände att jag borde nyttja möjligheten. Vet väl inte vad som injicerades. Men skulle vara någon form av vaccin som ska bidra till att skydda mig från influensa attack.

Hjärtflimmer känner jag inte till själv. Men dagens fråga hur Charlotte Kalla drabbats och totalt blev orkeslös. Tävlingslös blev Johaug. Men det efter fått i sig dopingklassade medel. Nu rekommenderas en avstängning över 14 månader så att hon i tid kan komma in i spåren för kommande OS tävlingar.  

Fast i morgon bitti startar den – årets julkalender.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar