onsdag 16 november 2016

Halt

Halt. Speciell period. När snön sakta försvinner men temperaturen dansar runt nollgradigt. Märks också på bilrutorna som möter upp morgonen med rejäl isbark som måste plockas bort innan avfärd. Fast bra fläktsystem gör att det förhållandevis fort går få till isfri utsikt. Torde vara ett perfekt före för akuten. Om det nu är så att man vill få in halkskador. Höfter, benbrott och så vidare.  

Spännande besök idag i vår kommun. Näringslivsministern på besök. Vilket kanske inte betyder någonting – eller väldigt mycket. Borde kunna bli avtryck, stora avtryck. Klart jag förstår att det behövs mycket mera än bara hålla tummarna.

Håller tummarna gör visst ryssarna i Baltikum också. Håller tummarna för Trump. Så att Kamrat Putin kan överta styret av de baltiska länderna. Utan att USA på något enda sätt ingriper eller uttalar sig emot.

Petr Ceck, målvakten med skyddshjälmen, slutade ju i Chelsea. Emil Hedvall, också iklädd skyddshjälm, slutar nu i Gefle IF. Efter åtta säsonger i klubben som burväktare.

Bobb Dylan kommer inte. En käftsmäll för Nobelstiftelsen. Dylan skakar om hela etablissemanget. Som kan kontra med att ta ifrån honom utnämningen inklusive penningasumman. Vett och etikett?

Inte lika stora summor. Men ändå pengar. Lärarlyft på 2.500 kronor per månad. Som nu verkar söndra mer än driva utvecklingen framåt. Visa lärare lyfts, andra inte. Motsättningar som växer fram är inte att leka med.

Längdskidsäsongen startar till helgen. Efter en lång försäsong som rubriceras doping. Med massor av förklaringar och än flera bortförklaringar. Skidan har troligtvis aldrig varit så förankrad med att slinta som just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar