söndag 27 november 2016

Alvedon, putz weck


Första natten på en längre tid som jag slapp piller trilla. Har blivit antal alvedon den här tiden. Muskelöm efter den ihärdiga förkylningen. Och all ömhet så där långt ned i ryggslutet. Förstår nu att det här med ryggont är något som verkligen skapar problem, har aldrig haft det förut. Så – kanske släppt. Eller kanske enbart tillfälligt? Natten ett kvitto på att det lönar sig med rörelse! För idrottsfesten på idrottsparken igår kväll innehöll givetvis styrdans. Med 60-tals musik. Så många var alltså inte född och för dem måste det här vara första gången det här trängde in i deras öron. Svettigt, men ivrigt efterforskande om jag kunde få ihop tonerna, rhytmen med egna benen.  


Kul kväll i övrigt. Traditionellt upplägg. Bål, välkomsthälsning, amatörunderhållning med i år en form av frågesport. En del svar kanske man gott kan fundera på hur de överensstämmer med verkligheten. Men det var ändå inte det viktigaste,. Blev utmanad i bolljonglering – dock enbart med bordtennisracket och samtidigt bygga upp en form av staty med muggar. Inte så där svårt. Bara bygga upp en hyfsad höjd och ta det lugnt så att bollen hoppade så där under kontroll mot racketen. Tills de två utmanarna tappade bort sin bollkontroll. Insåg at det blev en dag idag också. Så blev inte kvar till sist. Promenad hemåt och kände at det började blåsa upp.

Så morgonens något lilla ”mjäll” över gatan var egentligen ingen överraskning. Skulle ju bli kallare. Dagens råkalla väder kändes kargare än termometerns nollgrader. Kargt var det också för Kalla. Overkligt att hon hamnade i den här situationen. Kantigt, inget tryck – måste varit den tyngsta premiären någonsin för vår skiddrottning. Eller i varje fall för vår förra skiddrottning. Mentalt jobbigt at bli en före detta. I år när hon också haft eget upplägg som hon kunnat planera in i minsta detalj.  

Satte av upp mot mamma. Fanns ju en hel del kvar, som fönsterputsningen. Och upp i skogen där granen står så grön och grann och väntar. Fick med mig Per-Ewert för där skulle också skördas granris och tallris. Granarna var dock min uppgift att fånga in. Blåste enormt. Fick till det hyfsat uppe i Hyttmarken, trots de där elavbrotten som kom i repris.

Stämningsfullt. Gudstjänsten sen eftermiddag i kyrkan. De där speciella psalmerna, de där speciella sångerna. Framförda av vår egen kör – och för att ge ytterligare tryck – också trumpet. Blev en efterföljande promenad över kyrkogården. Lugnt med alla dessa ljus som markerade minnen.  

Prognos väderlek. Det som gäller för kommande jul. Enligt den så handlar det om en vit jul. Och at snön kommer tillsammans med Lucia.

Hann i varje fall med en kvällspromenad. Fortfarande känns vindarna starka. De som vällt in från norr. Karg november kväll. Och än mer kargare i den något svårförståeliga ”Midnattssol”. Del 6 av 8. Kommer säkert se de två också.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar