tisdag 15 november 2016

”Det här kommer inte bli någon av dina bästa dagar”

Aldrig mer. Aldrig mer att jag ska läsa in horoskopet på morgonen. Inte när det stod ”det här kommer inte bli någon av dina bästa dagar”. Påverkas, helt onödigt. Finns liksom där i hjärnan på något sätt. Och samtidigt, egentligen det enda som gör att jag fortsatt med abonnemanget!

Snabb morgon. Med lite förberedelser gick det fort fixa till eldningen uppe hos mamma så där tidig morgon. Svårare få henne acceptera hockeymatchen på kvällskvisten med Brynäs. Oerhört intresserad men samtidigt något om att finnas på plats när det så krävs. Förstår egentligen inte vad det verkligen handlar om! Får väl borra vidare i sinom tid. Känns ju lite fel om hon ska släppa det som hon verkligen är så intresserad av.

Också en akilleshäl. Det där med ekonomi och ekonomisk redovisning. Svårt få gamla hundar att sitta. Kanske lika svårt lära ut det mest elementära i matematikens grunder.

Uppföljning från media. Har egentligen inget säga. När de tar upp tråden om elevsegregation. Om det är så eller ej känner jag inte till. Måste låta frågan löpa vidare till mer insiktsfulla inom skolans ansvarsområde. I längden måste det alltid vara bäst att vara ärlig.

Mycket står på spel. Kanske redan de närmaste dagarna. Klart jag utgår från att vi är rätt bestyckade. Möjligheter är en sak, att ha förmåga skörda också – jätteviktigt. Gå hela vägen in.

Klart det blir förändringar. Ständigt. Alltid en fråga om dagliga prioriteringar. Men det viktiga – alltid kunna motivera sina beslut, kunna förklara – eller i varje fall försöka. Om det nu är sant at en busstur bara försvann och frågor ställs – då borde det kunna komma fram en förklaring. Allt annat måste rimligtvis stavas nonchalans.

Närmast sanningen. Bara fråga den som hanterar frågeställningarna mest. Som här när busschaufför utpekar de sträckor som är otäcka att köra. Mot Kungsberget, förstår lätt när man åker norr om Järbo mot Kungsfors. Samt mot Årsunda. Lika enkel förklaring. Så enkelt separera körfältet på sju meters vägen mot cykelväg som egentligen lätt färdigställs på redan anspråkstagen yta. Att det är så svårt förstå!

Mindre svårt förstå att Brynäs plockade ytterligare en trepoängare. Den här gången på sin utflykt till Blekinge. Ett sydligt lag som under två perioder var mycket bleka. Men såg sin möjlighet i tredje och då i varje fall vann skottstatistiken. Men poängen – det som räknas -med hem till Gästrikemetropolen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar