fredag 25 november 2016

Kollektivtrafik med tankar


Ångrar definitivt inte. Utflykten ned till Västerås kring Framtidens Kollektivtrafik. Lärorikt och fyllt av tankar. Vilka möjligheter vi hade haft om vi vågat ta steget framåt – framåt med en storregion för at skaffa musklerna och föra ihop kollektivtrafiken. Skapa flera möjligheter – i det allra mesta. Men stoppad – stoppad av de som hellre tillbringar sina dagar kramande Karl X11 statyn. Konservatismens seger över framtidens möjligheter. Så himla mycket arbete nedlagt och så söndringen av landets triumf.

Slitningarna inom miljöpartiet är uppenbara. Fyras gäng som verkar helt ställt sig utanför övriga riksdagsgruppen. Samtidigt kommer gårdagens agerande också bli uppenbarliga slitningar i andra partier. Bortförklaringarna är så himla genomskinliga.

Heldagen i Västerås. Fylldes på med inlägg. Flera höll jag inte alls med om. Medan världen ökar sitt bestånd av bilar så målades upp en nationell målsättning at minska bilåkandet med…..80 procent. När det helt handlar om att ersätta dagens bränslen med antingen el eller vätgas. Idag finns inga miljövänliga alternativ – förutom dessa.

Annan iaktagelse. Fordras prioriteringar. Har märkt ofta att det handlar om både och i investerings-sammanhang – när det istället handlar om at välja mellan olika alternativ. Blir svårare givetvis – men också nödvändigt.

Bra konferensdag signerat Intresseföreningen Bergslaget. Utlovas nästa år teman mer inriktat på utvecklingsområdet anropsstyrd trafik. Viktigt, speciellt för landsbygden. Men idag också god möjlighet klara ut roller, antaganden, prioriteringar mellan oss enskilt – i resa dit och åter. Det äkta sättet ta pulsen på varandra. Bygga förtroende och framsynthet. Men tiden gick så fort.

Återkopplingen kanske kommer i morgon. Från invigningen av den senaste familjecentralen. Det som inte sades idag bör möjligen sägas i morgon. Kanske istället blir något läsa i tidningen.

Där kommer jag med säkerhet få läsa on Saik bandys klara vinst på hemmaplan ikväll. 8-1 mot ett skapligt lag visar på klass. Repeterar; Blir SM final i mars. Motståndet dock fortfarande osäkert. Måste i varje fall bli ett lag som ”går på andra halvan”. Hoppas på Hälsingland – förstås. Blir liksom hetsigare då för vissa.

Ekeroth tar time-out. Så hinner han planera i lugn ro nästa attack. Med eller utan järnrör. Speciell person – den där. Men det verkar finnas många i nära omgivning.

Omräkning begärd i Wisconsin. Som först i tre delstater där Trumpen vunnit. Misstankarna handlar om hackers attacker från rysk sida som påverkat de elektroniska röstningsmaskinerna. Tänk om den segersäkre mångmiljardären skulle stupa på mållinjen!

Det jag borde göra mycket oftare, mycket snabbare, mer kontinuerligt. De där promenaderna. Och sedan bara öka. Än så länge går det att skylla på förkylning. Men den verkar ju avta – så vad ska jag då skylla på?

Blev ingen Black Friday för egen del. Var in i en butik med Grön skylt. Men där var det enbart ordinarie prissättning. Men väldigt många kunder ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar