onsdag 23 november 2016

En speciell dag, givetvis som alla andra

En speciell dag, givetvis som alla andra – men också speciell så tillvida att den också innehåller avstämningar mot födelseåret. Oerhört tacksam för dagen idag. Och för så många grattis hälsningar som kommit mig till del över nätet. Också en speciell dag då den innehåller regionfullmäktige från morgon till kväll (20.00). Fylld av interpellationer. Som kanske knappast har ambitionen att vara helt fyllda av principiellt viktiga – eller ens utvecklande (som är fullmäktiges egentliga roll). Men så är verkligheten – också.

Tackar Sören för nedanstående rader. Tänkvärda och fyllda med klokhet.


Lång färds dag mot natt. Så kanske dagens/kvällens fullmäktigemöte kan rubriceras. En del frågor var onekligen intressanta. Andra mer specifika frågor som kanske inte kan ses som övergripande, principiella eller regionalt utvecklande. Vissa ställda helt från kroppens gallblåsa. Och vissa för att slå blå dunstar i ögonen på de som eventuellt också lyssnade. Måste åter repeteras.

Lärde mig att om vi får till en mer funktionell administrativ nivå enligt Region Svealand så skulle Hudiksvalls sjukhus läggas ned!!! Skrönor blir ju inte mindre av att de framställs i en talarstol.

Går liksom inte vara med på allt. Men viktigt, oerhört viktigt att inte lämna människovärdet åt sidan. Fick nedanstående inbjudan av vår distriktsordförande, Magnus. Alltid humanist:

”24 november är årsdagen för när Sverige retroaktivt började tillämpa den nya, striktare asyllagen. En ny lag som kommer att gå till historien som en av de mest inhumana och ovärdiga i vårt lands moderna historia.
Den dagen vill vi lysa upp i det mörker som börjat råda i Sverige, genom ljusmanifestationer från norr till söder. Över 30 orter - från Arjeplog i norr till Höör i söder - är redan engagerade, och fler blir det!
Rörelsen 
#vistarinteut kräver:
1. att Sverige återgår till att följa barnkonventionen
2. att Sverige slutar tvinga barn i asylprocess att bevisa sin ålder för att få skydd
3. att Sverige stoppar inhumana tvångsavvisningar
4. att Sverige bara skriver återvändandeavtal med säkra länder”

Från Möjligheternas Land – eller vad de nu kallar sig själva. Nu riktas allt större kritik på hur röstandet i tre s k swing stater gick till. Att det manipulerats med det tekniska röstandet. Allt detta till fördel Trump. Skulle misstankarna bli bekräftade så skulle istället Hillary Clinton blivit USAs vinnare! Finns ju några dagar ytterligare att överklaga valet! Såp-operan fortsätter. Nya avsnitt utlovas med säkerhet.

Intressant följa vad som händer i de centrala förhandlingarna. Dagens Nyheter verkar vara mer uppdaterad än de två stora kvällsdrakarna. Eller om administrativa gränser egentligen enbart handlar om funktionalitet och fullt naturligt inte är största kioskvältaren ute i samhället. Trots antal personers aktiva försök att skapa sensationella och mörka rubriker. 

En sen öl. Kunde kosta på mig som avslutning på långa dygnet. Dessutom blev jag ju bjuden på densamma. Varma tack, omtänksamt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar