lördag 19 november 2016

En dag i romantikens tecken

Blev en dag i romantikens tecken. Hann i varje fall med två sådana. Sådana där vigslar där det formligen rann av romantik. Visst är Högbo ett underbart område. Och därmed också underbart för de som väljer området som plats för sitt bröllop. Stämningsfullt och mycken glädje. Något för alla att komma ihåg livet ut. Och kväll som denna så handlade det kanske inte i första hand om att titta djupt i plånboken.

Men också underbart. Verkligen nyttja möjligheterna på Strandbaden. Låta själva magnifika öppna spisen bli som central del i själva vigseln. I detta fall en rejäl överraskning för alla som bjudits in till 70-tals maskeraden. Inte desto mindre stämningsfullt. Tror de flesta verkligen tog till sig stämningen och vårdar den nära sig under livet lång. Blev också kvar relativt länge efteråt. Och fick tillfälle fylla på med god mat och trevligt umgänge.

Och att missa TV soffan eftermiddag och kväll en lördag när nu Brynäs inte spelade var ju ingen uppoffring precis. Inte alls trevligt dock läsa att Jonathan Granström blir borta minst året ut genom den klubbspets som en Linköpingsforward placerade direkt mot hans öga. Olyckshändelse förstås men också borde ishockey handla om respekt. Klubb-bladet ska aldrig siktas in mot motståndarnas ögon. I det här fallet inte ens utvisning från banan, eller från landet!

Morgonen helt annorlunda. Första gången på åratal som Nils-Olov vaknade upp hemma. Kändes gott. Även om det enbart var för att fixa vinterhjulen på bilen. Gick schangdobelt. Lånade enbart garaget av Mats. Som själv var helt upptagen med att kratta löv. Knappast vad man trodde möjligt enbart för några dagar sedan. Temperaturen är så ombytlig. Men löv – känns lite overkligt den 19 november.

Och nu vankas ett antal ytterligare dagar. Med regn och milda temperaturer. Kanske därmed en möjlighet få in lite stålar i alla fall. För konstsnöspåren i Högbo. Artificiellt kan bli gångbart i år igen. Dock för tidigt att diskutera vit eller grön jul. Men väl förberedelse genom ett julbord – skadar inte.   

Hade en del annat att göra. Skulle ha läst, skulle ha skrivit. Trots allt närmar sig ju antal intensiva politiska dagar. Dagar som det kanske är intressant att förbereda sig inför. Närmast måndagen. Vet ju vilka ärenden som bär och inser att jag bör kunna dra upp en helt egen strategi så får de andra gläfsa som det är brukligt. Får lägga upp strategin i morgon – istället.

Under morgondagen då jag bestämt redan att det här med ont-i-ryggen ska vara som bortblåst. Natten i natt var bland det värsta jag råkat ut för. Oavsett hur jag låg gjorde det enormt ont. Borde ha tänkt på sittning och hållning hela torsdagen.

Tänka är inget otyg. Tänka på att enbart äta svenskt kött. I alla fall om man vill säkerställa att inte få i sig alltför mycket av det som ger resistenta bakterier. Antibiotikan i precis alla andra länder är i sådan nivå att det övergriper vad som är bäst för oss vanliga människor. Ett hot som absolut måste tas på allvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar