torsdag 31 oktober 2019

Mest positivt - fast......


Alla dagar. Positiva dagar. Handlar mest om inställning. Always look at the bright side of life. Och det finns många, många dagar. Mindre betydelse om det vankas en form av frukost som nu på Racine´s. Måste ju fylla på direkt på tidiga morgonen och samtidigt bläddra i morgontidningen.

Men om det går missar jag inte Morgonsoffan på Sandbacka Science Park. Alltid intressanta morgnar. Så och idag. Vilket väl bevisas av att de är så välbesökta. Trevligt upplägg och en professionell person som håller i samlingen. Markerar in kommande – givetvis.

Likartat tema. Men denna gång som Morgonsoffa lunch. Och då med Microsoft som de lokala tidningarna gör allt för att skriva ned. Av någon anledning som väl ingen egentligen vet anledningen till. Men det är väl en form av journalistik det också. Fast så svår förstå i sin destruktiva form. Klart jag måste upp på scenen och ge min del av historien. Ett uppdrag för morgondagens tangentbord.

Fantastisk presentation och därefter guidning av Gävle Hamn. Vilken regional tillgång! Och tillsammans med en kunnig grupp som verkligen har förstått betydelsen av god infrastruktur. Tacksam få vara del i detta. Och återigen imponerad av Harald från Gävle som har sammanhangen så klar för sig. Samarbete handlar alltid om att göra varandra bättre. Det finns så många strängar att spela på.

Väldigt avgörande för oss är givetvis också att ta aktiv plats inom Mälardalsrådet. Förstår att flera dalakommuner inget annat önskar än att bli del i det nätverket. Förstår däremot inte om det finns kommuner som har möjlighet kliva in och inte gör det!

En hel del samtal under dagen. Kallas väl business. Faller saker och ting väl in så blir det så småningom mer offentlighet i det hela. Men gäller spela korten väl ut.

Sen på plats. Men majoriteten i laget på plats i god tid. Och när jag väl nådde fram. Då var det hela avstädat. Gick fort det där. Med stort bistånd av Fredrik. Styckat och klart. Tackar och tar emot. I år inte ens behöva karva själv. Det som skulle malas, malt och nedstoppat.

Lyssnade in Radio Gävleborg. Lugnt, sakligt berättade regionens fullmäktigeordförande att det var totalt oacceptabelt agera som en fullmäktigeledamot gjorde sig skyldig till under gårdagen. Än mer obegripligt att den personen inte gör en pudel, utan vidhåller att densamme inte gjorde något övertramp. Bevisar att bildning är viktigt. Avgörande för att kunna förstå sammanhang och innehåll.  

Hann med råge med träningen också. Tabata aftonen på Strandbaden. Och som tidigare. Inte alls laddad. Men tacksam till omgivningen som leder träningen och gör den så himla meningsfull.

Positivt besked att det var negativt. De röntgenbilder som tagits visade inga problem alls. Börje meddelade mig under dagen. Men något måste det handla om. Kanske, kanske det handlar om ändra i medicineringen. Got at ha bästa läkaren av alla till förfogande. Då kan det bli et för mig gott resultat. Hoppet lever verkligen.
Men däremot kanske hoppet är ute för Brynäs Hockey. Torsk i förlängningen nere i Oskarshamn. Den här säsongen som skulle vara klackarna i taket har blivit positionering i botten av tabellen. Svårt förstå, gnuggar mig oroligt i ögonen. Något måste ske i föreningen. För att ruska om. Ordentligt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar