lördag 28 juli 2018

Rainy weather


Blixt och dunder  - härliga underverk. För så kändes det när himlen öppnade sig under dagen. Och så  formligen forsade det ned. Det efterlängtade regnandet. Det som gräsmattor och åkrar – eller egentligen allt så längre längtat efter. Samtidigt följdes det av blixtrar och dunder. Mindre önskvärt men något vi måste ta på köpet. Summerade millimetrarna och fick det till tjugo. Bra så. Men betydligt mer behövs.

Knappast tillräckligt i de trakter som drabbats av omfattande eldhärjningar. Men ändå en positiv hjälp i akt och mening att styra bort, avsluta. Problemen handlar ju nu om vinden som också driver fram eldbesten, liksom att blixtarna kan lösa ut flera bränder. Så där riktigt nöjd är det svårt bli.

Heldag vid Strandbaden. Uppladdning inför valspurten. Teambuildning i en speciell form. Leena och Per-Ewert ansvarig för upplägget. Ambitiös så blev det en hel del förberett som måste hållas bort från programmet. Tyvärr musikquizen. Liksom femkampen. Men en god avstamp för en ny träff.

Något få i startsträckan. Verkade inte så där helt bekvämt, populärt att börja dagen med ett tabata pass. Den träningsform som egentligen skulle passa alla. Handlar om att det ger för den vältränade, samtidigt som det ger för den otränade. Man gör egentligen så gott man kan. Inget är fel. Kul start och anledning för ett förmiddagsbad.

Informationspass från högsta politiska nivå. Vi i fotfolket lyssnade noga in och lade på bästa sätt in det i minnets vrå. Satsning på mer eller mindre allt. Men så är det ju också valtider. I stort sett mer av allt. Inget problematiserande kring tillgänglighet, kompetens, åldersstruktur, ekonomi. Lite av Ingemar Stenmark paroll; Dä bar å åk. Klart att funderingarna vandrade mellan strategin; konflikt eller förtroende. Det som skiljer mellan våra ledande personer. Tydligt var jag själv har för teori om framgång, långsiktig framgång.  

Ett arbetsmarknadsområde. Obetydande geografiska avstånd. Perfekt slagläge mot Mälardalen. Klart vi kunde göra varandra bättre. Men utan strategi, utan genomarbetat underlag för samarbete – då blir det svårt. Så onödigt!

Ingen dans men ändå meningsfull sittning med ett trevligt gäng. Ville ändå inte ha full kuling i promillepåfyllning och bröt lite abrupt tillställningen. Njuter också gärna av söndagsmorgonen. Har ju Nils-Olov och Simone hemma, så att tappa tid finns inte på kartan.

Livet tänkte jag mig så.            

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar