tisdag 13 juni 2023

Bästa branden, den som uteblir

 

Rapporter från lite överallt. Bränder som slår upp olika anledningar. Men givetvis har lättast sätta fart i denna varma väderlek. Lite överallt i hela landet. Håller tummarna i det längsta att vi klarar oss för mera häromkring. Låter gärna Sätra branden få vara det sista och utan efterföljare. Skulle det dras loss i skogen så kan det bli mycket långt. Erfarenheten från Hälsingland visar med tydlighet hur det kan grassera.

Bränder på annat sätt. Gängkriminaliteten. Fantasioffer – de som tror det kan stoppas med hårdare straff, yngre åldrar, fler poliser, kameraövervakning. De som helt har missat bakgrunden till det hela. Skjutningar, knivhuggningar är exempel på när våldet eskalerar utan tanke på konsekvenserna. En nykter analys skulle vara på sin plats. Men med dagens ministrar är misslyckandet uppenbart.

Våld. Återigen. Inför barn. Är väl vad som kommit ut plus mannens namn. Verkar vara en återfallsförbrytare. Den där moderata politikerna i Bollnäs. Nu (M)-otad in i en fängelselokal. Fortsättning lär komma. Kanske oraklet skriver något över Facebook?

Inget vatten. I varje fall inte i fontänerna i Gävle. Kostar pengar. Nu gäller det spara när kassan sinat. Verkar som kommunen hamnat i en mycket brydsam situation.

Naturen kan också protestera. Vulkan som vaknat till på Filippinerna. Fått 13.000 personer att bli evakuerade, hitintills.  

Erkänner till del problemen som anhopat sig. Putin! Allt medan de våldsamma striderna fortsätter i Ukraina. Landet som bestämt sig för att inte längre acceptera diktatorns övervåld. Offren är monumentalt stora.

Närmar sig med stora steg. Brynäs Hockeys årsmöte. Borde vara närmast huggsexa att få leda den anrika föreningen. Men icke. Idag finns rimligtvis endast det namn som valberedningen skakat fram som realistiskt. Ett alternativ måste städas ut ordentligt den 19:e vid årsmötet. Förstår noll kring sociala satsningen, rollen i samhället, noll kring damlagets satsning. Förstår inget om samverkan! 

Jakten går vidare. Protester i fjol men det kommer igen i år. Med större kvantitet. I fjol fick skjutas i vårt län 120 björnar. Nu är kvoten 140 björnar. Hela länet, i fjol indelning öst respektive väst. Nu en enhet geografiskt. Jaktstart fr o m den 21 augusti. I år till och med godkänt jaga med hund vid åtel.

Märkligt svar. Fylld av allmänt ”dravel”. Ville lyfta in vårt behov av el och tydliggöra vad som behövs för att inkludera att vi fortsättningsvis också kan ha en världsledande industri. Som till stora delar är basen i vår välfärd. När det här publiceras i Din Lokala Tidning så är det fair att släppa in mitt genmäle. Hoppas och tror att det enligt juste hantering publiceras!

Hamnade på ett årsmöte om nog så viktig frågeställning. El till hushåll och företag i det lilla geografiska området. Men blott på organisationsnivå. Hade ju varit rimligt rycka plåstret och försöka skapa insikt.

Missade damlagets hemmamatch. Men kunde i varje fall belåtet konstatera att de tre poängen stannade hemmavid.

Fick ta del av den där partiledardebatten. Har ingen åsikt, utåt, hur förtroendet för partierna och deras företrädare eventuellt ökade efter de två timmarna. Det konstaterandet överlåter jag till media att förmedla. Media som knappast har något intresse till samförstånd och klokhet. De vill heller bevittna knockout slag.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar