onsdag 21 december 2022

Det som komma skall

 

En sådan där morgon. Kvar i sängen till 08.15. En annorlunda dag. Eller kommer det flera dylika? Hitintills går det ju skylla på den närvarande förkylningen. Men den har jag ju fått löfte kring – från Hälsocentralen. Två veckor till, troligen. Och det viktigaste. Noll smittorisker. Och en natt som inte bjöd in på så där många, omfattande, hostattacker. Så kanske, ebbar ut till något bättre.

Datorn. Men inte så djupt, inte så omfattande. Nära mail givetvis. Några fakturor att hantera. Men idag inga handlingar av omfattning fördjupa mig i. Längre fram – kanske. För vem vet vad livet för med sig utav.

Lite konstigt komma tillbaka till Törnbloms. Märker varje gång jag stiger in så himla mycket minnen som sitter där. I precis alla väggar. Inristat på olika sätt. Så nära i minnena men ändå egentligen så långt borta. Då var då, nu är givetvis nu.

Vandrade runt lite grann. För så var det ju antal år också. Mammas lilla sovrum. Men nu så himla tomt. Fast där finns ju äldre foton. Som inte bleknat ut. Så egentligen kanske det inte är så länge sedan. Ungefär som nu privat. Varit en lång resa. Alltid jobb, alltid studier, alltid i gång. Och nu i läget som kanske är stand by. Och inte vet alls vad det innehåller. Svårt plocka till mig om det är samma sak som tomrum.   

Och det där stället. Fyll med dna till. Och inte veta alls vad som händer, inte händer, möjligen händer. Skulle till och med vara svårt själv. Om det var en möjlighet att få bestämma. Det positiva dock – att veta och acceptera känslor.

Just det där att fortfarande ha känslor. Trots vad som allmänt kallas kommunal-grått. Det som dikteras som att hålla sig inom ramarna. Röra sig, uppträda med avstånd. Kanske det allra största problemet för att få in innovativa tankar och idéer, och även tillåta dem slå rot. Möjligen därför som det blir en arena för konsulter.  

Tuta på som det är. Eller våga lova. Och nog lovades det allt. I mångt och mycket. Före valet i september. Men leveransen därefter har uteblivit eller blivit nada. Genomförs ju nu av olika institutioner väljarundersökningar enligt modellen om-det-vore-val-nu. Mycket tydligt. Oppositionen klart störst. Och regeringsunderlaget allt mindre, totalt krackelerat.

Snart jul. Tydliggjordes av såväl Ilse som Lou. Visade mig något textat. Som givetvis inte de gjort men som tydligt talade om när tomten skulle kunna tänkas komma. Och fram till dess anbefölls att vara vänner, hjälpa till. Fick med mig familjen till Strandbaden för en tidig lunch. Så mycket åt inte flickorna men kändes som de ändå trivdes ordentligt. Och givetvis jag själv i deras närhet. En fin lunchtimme för mig.

Mot Valbo. För det är ju där affären finns. Till Micke Dilén för att hämta den förbeställda jullådan. Full kommers. Visar vilken dragningskraft som finns kring kvalitet. Lådan får vi fördjupa oss i närmare julen. Maten – en stor del i upplevelsen av julen.

Fast varje dags besöket är ju närmast – alltid. ICA affären. Förutom att handla är det platsen för så många olika möten. Och nu finns de i händerna, pappersbitarna för Uppesittarkvällen. Där en del av pengarna går till lokala föreningen. För egen del blå och gul. Vare dag en ny lucka, och flertalet dagar fyllda md spännande nyförvärv. Kan bli en spännande fotbollssäsong. Och det är ju idag det vänder, när dagarna börjat bli längre igen. Precis som att efter regn kommer sol.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar