måndag 7 november 2022

Trio blir en

 

Så avgörande. Ledarskapet. Intet lag, ingen organisation kan nå framgång utan det där ledarskapet. Som ger möjligheter, driver på, stöttar, accepteras, skapar glädje och engagemang. Kanske någon gång kan finnas undantag. Men alltid när saker inte fungerar, titta först på ledarskapet. Blott ett gott ord på vägen.  

Just idag var det avslöjandets dag. Centerpartiets nationella nomineringsgrupp hade valt att presentera tre kandidater som ska åka på turné, göra sig än mer kända, visa framfötterna på olika former av utfrågningar. Tre för mig välkända personer, men är de så där kända i hela centerledet? Dessutom; accepteras de av andra falanger som hade helt andra kandidater? I alla fall är nu tärningen kastad. Veni, vidi, vici.

Den nationella turne´n fortsätter. Utfrågningar, presentationer, utstrålning, synlighet, mediefångare, tydlighet, utspel, mänsklighet. Tja, vad är det som inte ska synliggöras och granskas i lupp. Här finns det knappast möjlighet ha något spöke begravt i garderoben. Upp till bevis!

Samtidigt kan ju starta någon form av motkraft. Redan ikväll. Fanns ju andra namn nominerade som också profilerat sig. Ena från den europeiska scenen. Andra personen från plattformen att vara emot. Det senare har ju varit ett framgångskoncept i svensk politik, med toppnotering senaste valet.

Lite likartat, fast mycket annorlunda. Formera det egna laget på annan nivå. Kommunal variant. Glädjande med så många olika kandidater. Men så var det också det här med att pusselbitarna måste stämma mot varandra. Pusslet måste hänga samman. Eller andra liknelser. En kedja inte starkare än sin svagaste länk. Måste också titta över axeln, titta i backspegeln. Hur just den bidragit i förhållande till annan. Pådrivande, eftertanke, agerat, införlivat, teambyggare. De som haft säte i olika politiska konstellationer går det eftersöka fotavtrycken från. Och klarat göra det i nära samarbete. Givetvis har alla personer sina plus och sina minus. Lägger samman, räknar. En grannlaga uppgift.

Lägga samman två resultat. Inte möjligt göra innan resultaten blivit kända. Första resultatet levereras sent torsdagkväll. Andra beräknas finnas strax för 18.00 söndagkväll. Och basuneras ut från Göteborg horisonten. Om möjligheterna finns kvar efter torsdagen återstår att se. Det är i alla fall för klassiska svenska Arsenallaget visa framfötterna. Mot Agne Simonssons lärjungar. Sandvikens IF versus Örgryte. Välkända föreningar i fotbolls Sverige. Nu kommer det visa sig vilket lag som hittar vägen till Superettan. Uppåt för SIF, eller hålla sig kvar för Örgryte. Som det är kanske det då är tillåtit med just vad som är. Men uppåt i seriesystemet. Då kommer det fordras ordentligt med investeringar.  

Minnen finns kvar där från när det begav sig. Så många gånger. Många tillställningar har jag varit med om. Kvalfyllda evenemang där det inte varit så enkelt få till den där sista millimetern. Avgörande bollen, avgörande sparken. Gärna stolpe in, stolpe ut vare förbjudet. Det lilla som fordras för att göra det stora. Kan det vara dags igen?

Kraften får absolut inte sitta i håret. Inte just nu när jag varit in på snabbklippning och låtit lockarna falla för saxen. Samtidigt ska jag ju själv inte spela. Fotbollsdojorna har ju stelnat  de också.

Måndagskvällen vandrar sakta iväg till sitt ide. Lugnt och stilla. Njuter av livet och vet att morgondagen kommer möta upp med sina nya utmaningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar