onsdag 17 augusti 2022

Kom igen nu

 

Samma tema. Verkar fortsätta helt och fullt. Gjorde ju insatser. Bäddade upp ordentligt med kuddar. Planerade närmast för att sitta och sova. Blev ändå en intensiv hostarnatt. Fanns inslag med tvivel som växte fram. Överlevnad eller inte. Fick bryta det negativa med att gå upp och fixa med kallt vatten. Men blev ju en morgon i varje fall. Någon sömn måste jag ha haft med mig i bagaget. Men viktigast – bryta det negativa och skapa mer av friskhet. Måste helt enkelt klarat mig igenom tunneln nu. Hoppas se ljuset igen.

Morgonstund. Känner att jag behövde hjälp med att få in en debattartikel i tidningarna. Vände mig till Veronica som skulle fixa det hela under förmiddagen. Måste ju helt klart tydliggöra hur viktig Östersjön är men också de allra största problemen och därmed utmaningarna. Totade ihop debattinlägget sent igår kväll. Måste ju reagera när parti som suttit i majoritet kraftfullt uttalar sig om ett misslyckande när de uppenbart inte alls drivit de här frågorna! Någonstans går gränsen för seriositet – trots att det är valår. Kanske mina rader i varje fall kan vispa runt i det viktiga ämnesområdet.

Åka eller inte åka. Tidig dusch, tidig frukost och sedan iväg. Snabba ryck till Gävle. Lånar plats på DoSpace för uppkoppling mot den egna kommunen. Avstämning från Christians seriösa arbete runt nämndernas reglementen. Måste hålla mig seriöst uppdaterad. Ordning och reda förutsätter tydlighet. Lite svårt måhända att vara med fullt ut över digital uppkoppling, dessutom med den mycket begränsade röstkapaciteten. Och även med staplar av sömnbrist. 

Första styrelsemötet med Coompanion. Och ändå så begränsad genom nuvarande röstförmåga. Handlar ju inte om röstförmåga den 11 september utan fungerande hals idag.

Ett val där regelverket kan sättas ur spel. Idag granskades Kd som blev lurade till att avslöja bristen på etik och moral. Att göra vad de kan för att dölja partibidrag när de är omfattning att de ska regleras enligt regelverket. I morgon kan flera partier avslöjas. Men att Kd är helt utan etik och moral var väl allmänt känt redan tidigare. Här borde man försöka göra en pudel och inte försöka snacka bort avslöjandet. Borde kännas vara genant.

Enorm värme idag också. Kanske vi har de högsta badtemperaturerna nu! Fick rapporter över i varje fall 25 grader i vattnet. Samtidigt händer saker och ting vid kraftiga omslagningar i väderleken. Paris med enorma översvämningar. Regnet som formligen dränker huvudstaden. Alla dessa bränder i Spanien. Så aggressiva att de t o m tvingar brandmännen på flykt. Brännskador, kapitulation.

För oss, för fisket i Storbritannien. Så låg vattennivå så att det lilla vatten som finns kvar inte als innehåller så mycket syre att fiskarna överlever. Likaledes runt oss. Kollar vattennivån i närliggande Storsjön, i Dalälven. Någon måste ha dragit ur pluggen. Allvarligt och inget leka med. Men ta det på allvar? Knappast gaphalsarna som agerar i valtider.

Nu anmält ankomst till Gävle. Försöka provocera utanför moskén med att bränna koranen. Skria at Mohammed var en hora, liksom dennes mamma. Inte blott en tokig dansk. Men ändå, nyttjar demonstrationsfriheten med förhoppning att det ska uppstå handgemäng Dårighetens dåre, hämtad direkt från Danmark. Mästaren i provokation, Paludan. Givetvis blir det stora polismobiliseringar. Som ska betalas av samhället!.     

Läser in en form av protokoll. Måste vara tydligt. Vem, när, tider, upplägg, material, budskap, ansvariga. När allt så saknas så måste det ses som ett frivilligt haveri. När allt varit förutsett med fyra års framförhållning får det inte bli ens möjligt med oklarheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar